Hloupost nebo bezohlednost? Zničil běžeckou stopu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hloupost nebo bezohlednost? Zničil běžeckou stopu

Jízda terénním automobilem část stopy poničila tak, že běžkařům hrozily úrazy.
Jízda terénním automobilem část stopy poničila tak, že běžkařům hrozily úrazy. (Foto pro Aha! – Martin Řezáč)

Pořádný vztek měli včera ráno běžkaři, kterým někdo poblíž Lipna rozjezdil upravenou lyžařskou stopu. Vjel na ni terénním autem a část ze 17 km dlouhé trasy poničil. 

„Lidská stupidita nezná hranic. Stopa je udržovaná, bezpečná, na dlouhých loukách, vhodná i pro děti, nikde žádné padající stromy. Denně ji upravujeme rolbou, lidé stopu respektují – a teď tohle,“ řekl Martin Řezáč z lyžařského oddílu Atletiko Frymburk.


Právě místní sportovci a dobrovolníci se o stopu pravidelně starají. Naštvaní lyžaři po řidiči vyhlásili soukromé pátrání – a byli úspěšní. Bezohledná jízda se neobešla beze svědků. Ti naštěstí zahlédli, kam auto mířilo. „Vůz se slovenskou registrační značkou jsme našli zaparkovaný u jednoho objektu. Zatím nevíme, kdo ho řídil. Náklady na obnovu poničené části stopy překročily šest tisíc. Dostane to k náhradě,“ dodal Řezáč.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.