Kauza zastřelené pumpařky Jany (†58): Policejní šťára a zatýkání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kauza zastřelené pumpařky Jany (†58): Policejní šťára a zatýkání!

Čerpací stanice, kde byla Jana Š. (†58) zavražděna.
Čerpací stanice, kde byla Jana Š. (†58) zavražděna. (Blesk.cz - Robert Klejch)

Vojkovice na Mělnicku a pár kilometrů vzdálené Kralupy nad Vltavou. Dvě místa, kde policejní těžkooděnci provedli v pondělí v noci zátah na dva lidi. Jsou podezřelí, že loni v prosinci zabili na benzinové pumpě v Miřejovicích čerpadlářku Janu Š. (†58).

Ozbrojení policisté vyjeli do akce v pondělí po 22. hodině. Před půlnocí bylo po všem. Prvního podezřelého, Davida Š. (30), zadrželi ve Vojkovicích poblíž Veltrus. Skrýval se na ubytovně, která funguje zhruba pět let, a podle místních se tam většinou ubytovávají lidé, kteří se u vody chtějí rekreovat nebo se nechávají zaměstnat na sezonní práce v okolí. „Je ze tří dětí a jeho bratr sedí pořád ve vězení. Jediná sestra, která žije v Kralupech, se povedla,“ popisoval Aha! jeden z místních. Obyvatelé Vojkovic v noci nic neslyšeli. Objekt totiž stojí mimo vesnici a vede k němu jen polní cesta. Pro druhého podezřelého, Ivana H., si zásahovka dojela do Kralup. Co zadržení předcházelo, strážci zákona tají. Potvrdili, jen, že zadrželi dvě osoby podezřelé z vraždy čerpadlářky. „Vše důležité sdělíme ve středu odpoledne,“ řekl včera policista Pavel Truxa. Aha! včera mluvilo i s rodinou zastřelené čerpadlářky Jany Š. „Nechceme to komentovat,“ řekli jen její příbuzní.

Pumpařka Lada: Hned jsem klidnější

Lada Burdová (42), která nyní pracuje místo Jany Š. na přepadené benzince, slyšela zprávu o zatčení podezřelých v rádiu. „Jsem moc ráda, že to tak dopadlo, a doufám, že jsou to opravdu oni. Směny budu mít teď určitě klidnější. Já paní Janu neznala, dělám tady teprve 14 dní.“

Zemřela kvůli 10 tisícům

Brutální vražda se stala loni 3. prosince kolem půl třetí ráno, kdy do prodejny benzinky vtrhli dva pachatelé v rukavicích a černých kuklách. Podle všeho si počkali, až Jana Š. půjde ven umýt stojany a vystřelil přes zavřené dveře zázemí, kam zřejmě před nimi chtěla ukrýt. Jak je vidět na videu, které zveřejnila policie, nedal Janě Š. žádnou šanci na odpor chladnokrevně ji popravil. Lupiči poté sebrali z pokladny 10 000 Kč, ukradli i cigarety a uprchli. Celé přepadení trvalo 40 vteřin.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.