Předpověď počasí: Vánoce proprší, na Silvestra... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Předpověď počasí: Vánoce proprší, na Silvestra...

Za sněhem vyrazte do hor, jinde se bílých Vánoc nedočkáte.
Za sněhem vyrazte do hor, jinde se bílých Vánoc nedočkáte. (Foto Aha! – Dan Černovský)

Pozor na ledovku. Ta nás má podle meteorologů v tomto týdnu potrápit. Štědrý den má být, mimo horské oblasti, deštivý s teplotami nad nulou. Silvestr pak bude ještě teplejší. Prudce se ochladí až na Nový rok.

Romanticky zasněžených Vánoc se letos nedočkáme. „Úterní mírný déšť a mrholení zamrzne do tenké vrstvy ledu,“ řekla Aha! meteoroložka Dagmar Honsová. Na pozoru před ledovkou se tak řidiči musí mít i přesto, že se denní teploty od zítřka až do Štědrého dne budou pohybovat mezi –2 a 5 stupni. Zem totiž zůstane zamrzlá. „Ježíšek bude, jak se říká, na blátě s teplotami mezi 0 až 4 stupni a deštěm. V noci se pak ochladí až k –6 stupňům. Zasněží jen na horách,“ potvrdila Honsová.

Silvestr má být podle předpovědi ještě teplejší, přes den naměříme 1 až 5 stupňů. Mrazivý bude až začátek roku 2019. „Na Nový rok se výrazně ochladí a první týden bude tím nejchladnějším v měsíci lednu,“ uzavírá Honsová.

Jak bude
Dnes: zataženo až oblačno, místy slabé sněžení, noc –2 až –6 °C, den –2 až 2 °C. Zítra: zataženo až oblačno, místy sněžení a déšť, noc –1 až -5 °C, den 0 až 4 °C. Středa: oblačno, mrznoucí mrholení, noc –2 až –6 °C, den –2 až 2 °C.
Čtvrtek: zataženo, smíšené srážky, noc –1 až –5 °C, den –2 až 2 °C.
Pátek: zataženo, déšť a mrznoucí déšť, noc 1 až –4 °C, den –1 až 4 °C.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.