Řím vytáhl do boje proti zločincům: Mafiánům vzali 8 vil! A srovnají je se zemí... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Řím vytáhl do boje proti zločincům: Mafiánům vzali 8 vil! A srovnají je se zemí...

Z těchto domů nezůstane do konce roku nic.
Z těchto domů nezůstane do konce roku nic. (Foto Profimedia.cz, Twitter)

Starostka Říma Virginia Raggi (40) vyhlásila válku příslušníkům tamního největšího mafiánského klanu Casamonica. Policie vtrhla do osmi opulentních vil patřících zločinecké organizaci a město je nechá srovnat se zemí! Vyrostly totiž bez potřebných povolení.

Na šest stovek policistů, bagry a buldozery. Tak to vypadalo na západním předměstí Říma poblíž filmových studií Cinecittá, kde si mafiáni v 90. letech nelegálně postavili osm rodinných sídel.
Třicet jejich obyvatel muži zákona nekompromisně vyhnali na ulici a vily obsadili.

Mramor a zlato

a akci osobně dohlížela i Raggi a ministr vnitra Matteo Salvini (45). „Řím dnes slaví historický den. Tyto budovy se staly symbolem bezmoci slušných občanů tváří v tvář kriminalitě, skoncujeme s roky bezpráví,“ hřímala vítězoslavně starostka a ministr jí sekundoval. „Do Říma se vrací zákon a pořádek, pokoj a bezpečí. Vyslali jsme jasný signál všem, kteří si mysleli, že jsou víc než zákon: Párty skončila!“ 

Policisté domy rovněž prohledali ve snaze najít drogy. Ty sice neobjevili, zato tuny kýče ano. Nevkusné sochy, pseudohistorické vázy, opulentní lustry a všudypřítomná kombinace mramoru a zlata – od vodovodních kohoutků po odpadkové koše.
To vše policie zkonfiskovala, domy mají být srovnány se zemí ještě do konce roku.

Kámoši s Camorrou

Klan Casamonica je neznámější mafiánskou skupinou v Římě. Jeho členové patří k romské menšině a úzce spolupracují i se známějšími italskými mafiánskými skupinami Camorra a ‚Ndrangheta.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.