Jak jen to dělají? Simpsonovi opět nakoukli do budoucnosti! Věštili legalizaci »trávy« v Kanadě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jak jen to dělají? Simpsonovi opět nakoukli do budoucnosti! Věštili legalizaci »trávy« v Kanadě

Simpsonovi
Simpsonovi (prima cool)

Už zase! Tvůrci legendárního kresleného seriálu Simpsonovi by se mohli pasovat do rolí věštců. Ukázalo se totiž, že opět nakoukli do budoucnosti. V epizodě staré bezmála 14 let předpověděli, že v Kanadě bude legalizována marihuana. A to se v těchto dnech skutečně stalo!

V díle s názvem Poslední recept (v originále Midnight Rx), který se v USA premiérově vysílal 16. ledna 2005, se Homer, děda Abe, Apu a Ned Flanders vydali do Winnipegu, odkud do Springfieldu pašovali léky na předpis. Narazili tu na chlapíka, který jako by z oka vypadl Flandersovi – jak zjevem, tak specifickým způsobem vyprávění. Tento dvojník zničehonic vytáhl z kapsy jointa a zeptal se Neda, jestli si s ním nechtějí zakouřit, protože: „Marihuana je v Kanadě legální.“ Není to zdaleka první naplněná vize tvůrce Simpsonových Matta Groeninga (64) a jeho týmu.

Co dalšího předpověděli?

Trump prezidentem

V epizodě z roku 2000, která se odehrává v budoucnosti, se Lisa stane první americkou prezidentkou. A prohlásí, že: „...po prezidentu Trumpovi je celá země v totálním bankrotu.“

Přesná podoba iPodu

Tvůrci několikrát trefili podobu vynálezů společnosti Apple. Například v roce 1996 ukázali zařízení vypadající přesně jako přehrávač iPod – ten šel přitom do prodeje až v září 2001.

Teror z 11. září 2001

V díle z roku1997 ukazuje Lisa brožuru, na jejíž přední straně je číslo 9 a v pozadí Dvojčata. Ty tak tvoří číslo 11 a celek působí jako nápis New York 9/11, což odpovídá americkému zápisu data 11. září.

Disney koupí 20th Century Fox

V díle z roku 1998 věštili, že studio 20th Century Fox se stane součástí společnosti Walt Disney. Ta o 19 let později skutečně koupila většinu 21st Century Fox, jejíž součástí je i studio 20th Century Fox!

Skandál s koninou

Rok 1994. Ve scéně ze školy kuchařka tajně přimíchává dětem do jídla koňské maso. V roce 2013 se pak v řadě zemí objevily výrobky, které kromě hovězího masa obsahovaly i koninu.

Útok tygra

V roce 1993 se odvysílala epizoda, v níž kouzelníka napadne bílý tygr. Přesně o deset let později zaútočil na Roye Horna v lasvegaském kasinu The Mirage agresivní bílý tygr a prokousl mu hrdlo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.