Kwik-E-Mart ze Simpsonových otevřel i ve skutečnosti: Nakupujte jako Homer | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kwik-E-Mart ze Simpsonových otevřel i ve skutečnosti: Nakupujte jako Homer

Kwik-E-Mart v Jižní Karolíně vypadá jako ten opravdový. Tedy animovaný.
Kwik-E-Mart v Jižní Karolíně vypadá jako ten opravdový. Tedy animovaný. (Foto Instagram, Twitter, Fox, Lego)

Karton piva Duff, dvoulitrovku Buzz coly a pytel koblih s polevou-donutů. Běžný nákup Homera Simpsona si teď můžete vyzkoušet i vy, tedy pokud navštívíte Jižní Karolínu. Podle animované předlohy tam vyrostl skutečný Kwik-E-Mart!

„Můj vnitřní blázen do Simpsonů byl pořádně nadšený,“ komentoval svou návštěvu Scott Bykowicz, který tam vzal celou rodinku.

Vedle ikonických dobrot (jistě lepší kvality a hygienických standardů než v seriálové předloze) si můžete pořídit i jiné suvenýry, od oblečení přes figurky až po klasické klíčenky.
Zrovna postava majitele Kwik-E-Martu, indický přistěhovalec Apu, se stala terčem kritiky. Workoholický prodavač s úsměvným přízvukem je prý přílišnou karikaturou přistěhovalců z jižní Asie.

Za Kwik-E-Marty už se přestrojila desítka prodejen řetězce 7-Eleven v roce 2007, ale jen dočasně, u příležitosti premiéry Simpsonových ve filmu. Tentokrát to má být nastálo. Hned vedle prodejny pak vyroste ještě 4D kino Aztec, rovněž ze světa žlutých animáků.

Pokud se vám nechce do Ameriky, ale stojíte o hmatatelný Kwik-E-Mart, můžete si ho pořídit jako stavebnici. Společnost Lego ho nabízí pro velké fandy, čemuž odpovídá i cena kolem 5000 Kč.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.