Marie Macáková (102) z Čilé: V životě jsem volby nevynechala | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Marie Macáková (102) z Čilé: V životě jsem volby nevynechala

Marie Macáková volila jak v obecních, tak senátních volbách.
Marie Macáková volila jak v obecních, tak senátních volbách. (Foto Aha! – Romana Vébrová)

Pravidelně všech voleb se celý život účastní Marie Macáková (102) z Čilé na Rokycansku. Již se ale hůře pohybuje, proto jí členky volební komise navštívily doma.

Přišly k ní včera krátce po 14. hodině, byla tak první, kdo v Čilé odvolil. Seniorka vhodila do volební urny obálku jak pro senátní, tak komunální volby. „Volím pokaždé. Vzpomínám, jak jsme nedávno volili prezidenta. Připomněla jsem si mládí, pamatuji se na Masaryka i Beneše,“ vzpomínala žena, která se narodila ještě za starého mocnářství.

„Hlavně Masaryka jsem měla ráda, byl to takový noblesní pán. Často na něj, a vůbec na mládí, vzpomínám,“ rozvyprávěla se Marie Macáková. Rozhodování, koho volit v Čilé do vedení obce, je jednoduché. Mají tady jednu pětičlennou kandidátku, stejný počet členů má i zastupitelstvo. „Dobře jsme si vybrali, tak to nemusíme měnit,“ usmála se na vysvětlenou 102letá žena.

Volby do Senátu 2020: Kdy a jak Češi zvolí třetinu senátorů?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.