Proslulého posekaného znalce potrestal soud: Posuzoval ženu aniž ji viděl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Proslulého posekaného znalce potrestal soud: Posuzoval ženu aniž ji viděl!

Pražský psychiatr Karel H. (78) u plzeňského soudu.
Pražský psychiatr Karel H. (78) u plzeňského soudu.  (Foto AHA – Zbyněk Schnapka )

Kdysi ho posekal blázen mačetou, teď ho zase osekal soud! Za zkreslený posudek dostal včera pražský psychiatr Karel H. (78) pokutu 30 tisíc korun a tříletý zákaz činnosti. Napsal totiž posudek na ženu, aniž by ji vyšetřil!

„Vycházel jen z písemných podkladů, které byly nedostatečné. Ne vždy se psychiatři ve svých závěrech shodnou, ale zákon nezná možnost vypracovat posudek z psychologie či psychiatrie bez vyšetření osoby, na kterou se posudek zpracovává,“ řekla soudkyně Okresního soudu – Plzeň město Miriam Kantorová s tím, že psychiatr Karel H. jednal v rozporu se znaleckým slibem. „Měl jsem k dispozici dva znalecké posudky, které vycházely z vyšetření poškozené. Neměl jsem důvod jim nevěřit, proto nebylo nutné, abych ženu sám vyšetřil. Zúročil jsem svoje padesátileté zkušenosti,“ bránil se Karel H., který si nechal lhůtu na odvolání. Rozsudek je nepravomocný.

Dostal mačetou

Karla H. napadl před 15 lety v jeho ordinaci duševně nemocný pacient. Mačetou ho vážně zranil. Psychiatr pak o pět let později vysoudil na státu miliónové odškodné za to, že ho policie neochránila před násilníkem. Ten mu vyhrožoval a lékař marně žádal policii o ochranu.

Přečtěte si
malavelka
15. 9. 2018 • 12:22

znám také jednoho ulhaného znalce, ale stížnsot je promlčena. To by asi nastávat nemělo, jelikož nepotrestaným a v anonymitě, bude samozřejmě dál pokračovat. Arogance spíše roste.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.