Pirát silnic chtěl odejít bez trestu! Za smrt dvou lidí jen podmínka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Pirát silnic chtěl odejít bez trestu! Za smrt dvou lidí jen podmínka!

Peter Č. má na svědomí babičku Annu a vnučku Reginu. Přesto se domáhá zproštění viny aznovu zvažuje dovolání k vyšší instanci.
Peter Č. má na svědomí babičku Annu a vnučku Reginu. Přesto se domáhá zproštění viny aznovu zvažuje dovolání k vyšší instanci. (Foto Aha! - Karel Janeček)

V kartě řidiče měl 29 hříchů, z toho 16 za rychlost, a pak zběsilou jízdou na mokré silnici zabil Annu (†64) a její vnučku Reginu (†9). Přesto slovenský manažer Peter Č. (36) dostal včera za tento čin jen podmínku!

K tragické nehodě došlo předloni 6. srpna poblíž Mostů u Jablunkova. Byl při ní těžce zraněn i vnuk Anny, Přemek (tehdy 12). Peter Č. se svou audinou dostal smyk, narazil do svodidel a pak se v protisměru střetl s autem babičky s vnoučaty. Krajský soud v Ostravě mu jako »výchovný trest« vyměřil podmínku 2,5 roku s pětiletým odkladem a zakázal 7 let řídit. „Příčinou dopravní nehody byl zásah vyšší moci,“ tvrdil obhájce René Gemmel o kaluži vody, která prý překvapila jeho klienta.

Krajský soud nedal za pravdu obhajobě, žádající zproštění, ale ani žalobě, která se domáhala Peterova uvěznění. „To považuji za špatný signál vůči všem pirátům silnic. Mrtvá žena, malé dítě, téměř třicet záznamů v kartě řidiče, odsouzeného... měl být ukládán represivní trest,“ řekl žalobce Pavel Šára.

Peter Č. má na svědomí babičku Annu a vnučku Reginu. Přesto se domáhá zproštění viny aznovu zvažuje dovolání k vyšší instanci.

Zabil babičku (†64) a vnučku (†9) I podmínka se mu zdá moc!

Přečtěte si
jasnovidec01
12. 9. 2018 • 11:38

A p. Kramny dostal za údajné vraždy2 lidí 28 let,škoda že neměl taky takového soudce..hodila by se mu podmínka.

zadnice
12. 9. 2018 • 11:32

Až neskutečný "rozsudek"!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.