Lukáše (30) na kole sestřelila dodávka: Její řidič byl zfetovaný | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lukáše (30) na kole sestřelila dodávka: Její řidič byl zfetovaný

Lukáš je i zapáleným dýdžejem.
Lukáš je i zapáleným dýdžejem. (Foto ZZS, ara)

Nadějný amatérský cyklistický závodník a triatlonista Lukáš J. (30) si jel přezout pneumatiky na svoje silniční kolo, čekal ho závod. V centru Brna ho ale srazila dodávka firmy, rozvážející jídlo. Její šofér byl zfetovaný... Sportovec bojuje na ARO o život.

„Syn jel na sportovním kole z Malinovského náměstí přes Cejl směrem do Židenic. Řidič mu při odbočování vlevo nedal přednost a srazil jej,“ popsal nehodu, která se stala ve středu, Lukášův tatínek. Jeho syn se měl na start silniční závod na Masarykově okruhu postavit ten den odpoledne.
Těžce zraněnému muži dala šanci na návrat do života kriminalistka z blízké policejní centrály, shodou okolností původní profesí zdravotní sestra. Otočila jej do stabilizované polohy, vytáhla mu jazyk a než se přiřítila sanitka, stačila sportovce rozdýchat.



Policisté zjistili, že šofér dodávky řídil zdrogovaný. „Orientační zkouška byla pozitivní na amfetamin. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Řidiči jsme zadrželi řidičský průkaz,“ řekl Aha! policista Pavel Šváb.

Řidič, který měl v krvi amfetamin, nedal při odbočování z hlavní silnice cyklistovi přednost.


Jízda na podporu
Brněnští cyklisté uspořádají na podporu Lukáše 5. září od 19:00 manifestační jízdu městem. „Všichni na něj myslíme a přejeme mu hodně sil. Přijďte mu vyjádřit i vy svou podporu, přijďte ukázat, že město má mít silnice bezpečné i pro lidi na kolech,“ vyzvali pořadatelé jízdy Cricital Mass.

Řidič, který měl v krvi amfetamin, nedal při odbočování z hlavní silnice cyklistovi přednost.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.