Zemětřesení na Chebsku a Sokolovsku: Lidem zase popraskaly domy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zemětřesení na Chebsku a Sokolovsku: Lidem zase popraskaly domy!

Dům Rudolfa Kovaříka (53) stojí v místech, kde se často třese zem.
Dům Rudolfa Kovaříka (53) stojí v místech, kde se často třese zem. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Chvění země znovu potrápilo lidi na západě Čech. Území zasáhlo v noci na včerejšek zemětřesení, o síle 3,7 magnituda z desetibodové stupnice. 

Otřesy vzbudily i Rudolfa Kovaříka (53) ze Šindelové na Sokolovsku. „Procitl jsem, když se zachvěla postel. Je to asi takové, jako když s vámi někdo zatřese, abyste vstával. Netrvá to déle než jednu sekundu. Otřesy doprovází hukot, který se žene údolím,“ popsal zemětřesení Kovařík. Ráno šel zjišťovat škody. „Na domu mám opravené praskliny z dřívějších otřesů. Teď se mi některé znovu otevřely. Nejsou to žádné velké škody, ale musím je zamáznout maltou a silikonem,“ dodal.

Rudolf Kovařík ukazuje praskliny na svém domě.


Epicentrum 6,6 km hluboko
Podle Geofyzikálního ústavu Akademie věd ČR bylo epicentrum zemětřesení u Nového Kostela na Chebsku v hloubce 6,65 kilometru. Zřejmě šlo o pokračování zemětřesného roje z května letošního roku. Kromě Chebska a Sokolovska pocítili lidé otřesy i na Tachovsku a u Kadaně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.