Britský zedník nedostal zaplaceno za luxusní domy: Zbořil je bagrem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Britský zedník nedostal zaplaceno za luxusní domy: Zbořil je bagrem!

Při bourání se smál a škodu fotil.
Při bourání se smál a škodu fotil. (Foto East Herts Rural Police)

Když britskému zedníkovi Danielu Neaguovi (31) nezaplatili za práci, rozhodl se vzít spravedlnost do vlastních rukou. Nastartoval bagr, několikrát se ohnal jeho mocnou lžící a... Z domů, jež se měly za týden odevzdat majitelům, byly trosky!

Už za týden se do pěti luxusních bungalovů v malém anglickém městě Buntingford měli stěhovat noví majitelé, to se ale nestane. Po šíleném amoku zhrzeného stavbaře rumunského původu, kterému prý objednavatel nezaplatil za práci, vypadají domy v hodnotě 72 milionů korun jako po živelné katastrofě. „Při bourání staveb se zběsile smál a vše si fotil a natáčel,“ uvedla sousedka Elaine Francois (62), která přivolala policii.
Po příjezdu mužů zákona byl už ale pachatel naprosto klidný a vysvětloval motiv svého činu.


Cílený útok
„Když jsem ho viděl bourat, lekl jsem se, že se vrhne i na náš dům. Ujistil mě ale, že se nemusím bát, protože demoluje jen ty stavby, které postavil a nedostal za ně peníze,“ doplnil William Griffiths (67). Kromě budoucích obyvatel domů, naštval horkokrevný zedník i své spolupracovníky. „Měli jsme na domech od pondělí zase pracovat. Nevím, co teď budeme dělat...“ zlobil se kolega Jeffrey Keys (53).

Drahé emoce
Vypadá to, že toto chvilkové vzplanutí se staviteli pekelně nevyplatí. Prvotní odhady napovídají, že by škoda na domech mohla přesáhnout až 14 milionů korun! Podle policie byl Neagu obviněn z poškození cizí věci a už sedí ve vazbě.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.