Padlí vojáci z Afghanistánu: První pohřeb bude ve čtvrtek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Padlí vojáci z Afghanistánu: První pohřeb bude ve čtvrtek

Jeden ze tří vojáků, kteří padli v Afghánistánu, bude mít pohřeb už ve čtvrtek.
Jeden ze tří vojáků, kteří padli v Afghánistánu, bude mít pohřeb už ve čtvrtek. (Foto ara)

Jeden ze tří vojáků, kteří padli v Afghánistánu, bude mít pohřeb už ve čtvrtek. Novodobí váleční veteráni se navíc možná dočkají svého pomníku. Praha 6 už našla i místo. Mohl by stát mezi Prašným mostem a Pražským hradem.

Jak Aha! potvrdila Vlastimila Cyprisová z Generálního štábu Armády ČR, budou všechny tři pohřby padlých s vojenskými poctami. „Všechny rodiny s tím souhlasily. Kdy a kde pohřby budou, to je věcí rodiny, jestli to zveřejní,“ řekla. Aha! zjistilo, že první pohřeb Kamila Beneše (†28) se chystá v Hluboké nad Vltavou na čtvrtek 16. srpna od 10 hodin. Termín rozloučení s Martinem Marcinem (†36) a Patrikem Štěpánkem (†25), kteří rovněž padli v neděli nad ránem poblíž základny Bagrám po útoku sebevražedného atentátníka, zatím není znám.

Pomník pro veterány

Již delší dobu se hovoří o vzniku pomníku pro novodobé válečné veterány. Ten je připravena postavit Praha 6. „Sídlí tady armáda. Záleží ale na nich, jestli pomník chtějí. Praha 6 vyvine maximální součinnost, jakmile bude oslovena,“ řekla Aha! místostarostka Prahy 6 Eva Smutná (za TOP 09).

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.