Chlapec (4) se topil v bazénu: Zachránil ho jeho bratr! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Chlapec (4) se topil v bazénu: Zachránil ho jeho bratr!

Tento bazén se málem stal chlapci osudným.
Tento bazén se málem stal chlapci osudným. (Karel Janeček)

Malý chlapeček (4) přežil vlastní smrt. Spadl v pátek večer do bazénu nedaleko Těrlické přehrady, vdechl vodu a dusil se. Napůl utopeného ho vylovil bratr (15). Přežil jen díky rychlé pomoci.

Chlapec kroužil v kolem bazénu a uklouzlo mu to. „Spadl pod hladinu, z leknutí se nadechl vody a ta ho začala dusit. Byl úplně mimo sebe. Spadl tak rychle, že ani nestačil mávat rukama a šel rovnou ke dnu,“ popsala Aha! babička. „Že se to stalo zrovna jemu, který nemá vodu vůbec rád,“ dodala žena. Nešťastné události by se nedalo zabránit ani tehdy, kdy by měla rodina kluka stále pod kontrolou.

 

„My na část bazénu i viděli, všichni čtyři vnuci byli při sobě. To prostě nešlo nijak uhlídat. Byla to pouhá vteřina,“ hodnotí situaci třesoucí se žena. První pomoc poskytla rodina, se záchranáři vrtulníkem letěl chlapec do fakultní nemocnice v umělém spánku. „Už o půlnoci přišla dobrá zpráva, vnouček se probudil. Ráno si už pochutnával na rohlíčcích a kakau, hraje si,“ uzavírá příběh se šťastným koncem babička.

V tomto bazénu nedaleko Těrlické přehrady se topil chlapec Pepík. Naštěstí přežil:


Nemocnice: Je v pořádku!
„Mohu potvrdit, že zdravotní stav chlapce, který se topil v obci nedaleko Havířova, je stabilizovaný a v současné chvíli je mimo ohrožení života,“ řekla mluvčí ostravské fakultní nemocnice Naďa Chattová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.