Vybílit zlatnictví? Úplná hračka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vybílit zlatnictví? Úplná hračka!

Nepoučitelný recidivista Ivan Strmiska (40) si teď odsedí tři roky.
Nepoučitelný recidivista Ivan Strmiska (40) si teď odsedí tři roky. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Zmocnil jsem se pokladu! To si zřejmě »maloval« recidivista Ivan Strmiska (40). Ale přepočítal se. Policisté za ním šli téměř najisto a jejich podezření se potvrdilo. Zloděj vyfasoval tři roky vězení a rozsudek už potvrdil i odvolací soud.

Z brněnského zlatnictví dvanáctkrát trestaný chmaták odešel s 27 stříbrnými prsteny, řetízky, přívěsky, drahými kameny, diamanty a zlatými plátky, celkem za téměř 100 tisíc.

Zlatnictví na Štefánikově ulici, které se stalo terčem krádeže.



Propustili ho

Zloděj se k »řemeslu« vrátil těsně poté, co ho na podmínku propustili z vězení. Nejprve se loni v červenci »rozcvičil« ve skladu nábytku, kde se pídil po penězích. O tři měsíce později se vydal vykrást zlatnictví. „26. října nezjištěným předmětem překonal visací zámek od plechové rolety, následně vypáčil dveře, u kterých poškodil zámky i bezpečnostní kování,“ popsal cestu za lupem soudce Adam Kafka.

Šperky se nenašly

Zloděj je teď sice za mřížemi, ale šperky zřejmě zmizely v nenávratnu. „Co si na něm vezmu, že ho zavřou? Ať mi nahradí vzniklou škodu,“ postěžoval si Aha! majitel zlatnického krámku Miroslav Hvězda (50).

Zlatnictví na Štefánikově ulici, které se stalo terčem krádeže.

Vykradli ho už v roce 2008
Zlatník ze Štefánkovy ulice má se zloději zkušenosti už z dubna 2008. Tehdy se dovnitř chmatáci probourali ze sklepa. Zmizely cennosti za takřka půl milionu korun. Kriminalisté později dopadli dvojici recidivistů. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.