Dominanta Medvědí hory v Jeseníkách: Elektrárny půjdou k zemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dominanta Medvědí hory v Jeseníkách: Elektrárny půjdou k zemi!

Trojice větrníků z medvědí hory v Jeseníkách možná v brzké době zmizí.
Trojice větrníků z medvědí hory v Jeseníkách možná v brzké době zmizí. (Foto: ara)

 Své dny mají sečteny tři větrné elektrárny, které se tyčí na Medvědí hoře v Jeseníkách. Vypršelo jim povolení k provozu a jejich stav už není provozuschopný.

Majitel »větrníků«, postavených v roce 1998, chtěl všechny tři stávající nahradit jedním výkonnějším. Od úřadů však nedostal patřičná povolení. „Už delší dobu nefungují. Ze stožárů se loupe barva a nic nenasvědčuje tomu, že by se ještě někdy měly roztočit,“ prozradil Karel S. (46) z nedaleké Loučné nad Desnou. Místní si podle něj už na neobvyklou dominantu za posledních 20 let zvykli. „Ale pokud zmizí, nebude to žádná škoda. Spíše naopak,“ dodal místní obyvatel.

Přečtěte si
ivoadler
30. 7. 2018 • 14:05

Ku rva, jak máme využívat alternativní zdroje energie, když je lidi nechtějí. Němcům, těm je hej. Postaví si větrníky v moři, tam nikomu nevadí. Pokud do nich nevrazí lodí. Ale u nás? Ještě tak nějaká elektrárnička na potoce, ale co s ní, když je sucho!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.