Spolužáci i učitelé ji šikanovali, v šestnácti se rozhodla svůj život změnit: Z ošklivého kačátka královnou krásy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Spolužáci i učitelé ji šikanovali, v šestnácti se rozhodla svůj život změnit: Z ošklivého kačátka královnou krásy!

2010: Kvůli váze si ve škole prošla peklem.
2010: Kvůli váze si ve škole prošla peklem. (Foto Facebook)

Na základní školu nemá Joanna Joseph (21) z Malajsie nejlepší vzpomínky. „Ve třinácti letech jsem vážila sto kilo, byla jsem nejtlustší dítě ve škole a kvůli tomu mě spolužáci šikanovali,“ přibližuje. V šestnácti letech si ale řekla, že svůj život od základu změní a o pár let později se z ošklivého kačátka stala královnou krásy.

„Ke každému jídlu jsem byla schopná spořádat pět misek rýže,“ říká Joanna. „Už v sedmi letech jsem měla šedesát kilo a váha stoupala dál. Kvůli tomu se mi nakonec začali posmívat učitelé i někteří příbuzní. Měla jsem z toho deprese. Navíc jsem neměla žádné kamarády, se kterými bych své trápení mohla sdílet, svěřit jsem se mohla jenom svému deníčku,“ vybavuje si dívka původem z Indie.

2018: Letos Joanna vyhrála soutěž krásy.

Když slavila šestnácté narozeniny, přišel zlom. Joanna si řekla, že další pošklebky už snášet nehodlá, a začala hubnout. Nezdravé jídlo a obrovské porce nahradila ovocem a zeleninou, každý večer pak vyrážela na dvouhodinový běh. „Když jsem na sobě začala pozorovat změny, líbilo se mi to. Byla to dřina, abych vypadala tak, jak dnes vypadám, ale stálo to za to, ničeho nelituji,“ popisuje Joanna.

Z šikanované ošklivky se stala modelka, která letos skončila na druhém místě v Miss India Worldwide a před dvěma lety vyhrála soutěž krásy Miss Selangor Earth. „Pokud jsem to zvládla já, může se to podařit komukoliv. Všechno je to v hlavě,“ uzavřela dívka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.