Za nápad má NEJ cenu designérů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Za nápad má NEJ cenu designérů

Petr Procházka získal za ponožkoboty loni cenu Red Dot Award, letos A‘Design Award a nyní Good Design Award.
Petr Procházka získal za ponožkoboty loni cenu Red Dot Award, letos A‘Design Award a nyní Good Design Award. (Foto ČTK)

Zlaté české ručičky! Přestože Petr Procházka (29) z Brna vystudoval práva, získal již 3. prestižní designérské ocenění. Za vynalezení  ponožkobot naposledy dostal nejstarší cenu světa – Good Design Award.

Nápad na obutí, které v sobě spojuje pružnost a skladnost ponožek s odolností boty, dostal v létě roku 2014 při cestování po Norsku. Zjistil, že ačkoliv spousta outdoorového vybavení existuje v prostorově úsporné verzi, náhradní boty zabírají třetinu batohu. Na začátku roku 2015 začal experimentovat s materiálem, který chodidlo ponožky zpevní tak, aby se v ní dalo chodit i po ostrých kamenech.
Jak ponožkoboty vznikají, tají, ovšem svůj nápad vyváží do 113 zemí. „Je to pro nás ocenění, že jdeme správným směrem. Nesnažíme se naše ponožkoboty nijak vylepšovat, naopak, snažíme se zachovat maximální funkčnost s minimalistickým designem,“ říká k cenám.

Petr Procházka získal za ponožkoboty loni cenu Red Dot Award, letos A‘Design Award a nyní Good Design Award.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.