Trump a Putin: Historické setkání KYSELÝCH KSICHTŮ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Trump a Putin: Historické setkání KYSELÝCH KSICHTŮ!

Trump a Putin: Historické setkání KYSELÝCH KSICHTŮ!
Trump a Putin: Historické setkání KYSELÝCH KSICHTŮ! (Foto ara)

Už týden máme amerického prezidenta Donalda Trumpa (72) na starém kontinentě. Co zvládl? Dával knížecí rady britské premiérce, k anglické královně se otočil zády a včera se historicky poprvé mezi čtyřma očima sešel s ruským prezidentem Vladimirem Putinem (65). Dojem? Ač kamery zaznamenaly, že Trump na Putina přátelsky mrknul, po schůzce bylo jasné, že z mužů kamarádi nebudou...

Dialog byl, hádky zůstanou

Finské Helsinky hostily summit mezi představiteli historicky nejvýznamnějších velmocí. A mezi Trumpem a Putinem došlo na přeměřování »výbavy« ještě než se vůbec spatřili. Putin rád dává najevo pohrdání nad soupeřem tím, jak moc se zpozdí. A Trump mu to nedal zadarmo. Zatímco ruské letadlo přistálo později, americká kolona čekala naschvál v hotelu. Summit tak začal hodinu poté, co měl. I při podávání rukou to nebyla mezi muži žádná hitparáda, ač Trump přátelsky pochválil Putina za to, jak jeho země zorganizovala fotbalové mistrovství světa. Důvěrné jednání prezidentů trvalo více než dvě hodiny, a oproti předpokladům organizátorů se značně protáhlo. Americký prezident po besedě s Putinem označil schůzku za »velmi dobrý začátek pro všechny«. A na tiskovce oba muži neurčitě hovořili o tom, jak je super, že nastolili dialog. Tenze mezi USA a Rusku kvůli anexi Krymu, zájmům v Sýrii či nařčením, že se ruští hackeři snažili ovlivnit americké volby, ale podle všeho zůstávají...

Výhružka NATO

I když má řada členských států problémy dávat do svého obranného rozpočtu Severoatlantickou aliancí stanovená dvě procenta HDP, Donald Trump na summitu NATO v Belgii prohlásil, že obranný rozpočet by měl být u všech hned čtyřprocentní! A také uvedl, že pokud státy nezačnou plnit alespoň uvedená dvě procenta, USA NATO opustí. Kritice obranné politiky se nevyhnulo ani Německo – podle Trumpa je totiž absurdní, když Berlín posílá Rusku miliardy za odběr zemního plynu a přitom je Moskva považována za nepřítele.

Skandální rozhovor

Ještě před setkáním Trumpa s britskou premiérkou Theresou May (61) otiskl deník Sun v pátek rozhovor, ve kterém ji Trump kritizoval za příliš měkký postoj v jejím vyjednávání o vystoupení z Evropské unie. A přestože se kvůli tomu očekávalo, že setkání politiků bude propadák, nakonec se tak nestalo díky tomu, že Trump mění své postoje opravdu bleskovou rychlostí. Americký prezident tak nakonec na rozdíl od novinového rozhovoru prohlásil, že rozhodnutí o podobě odchodu Spojeného království z Evropské unie je čistě věcí Británie.

Tři trapasy s Alžbětou II.

Hned tří chyb se Donald Trump dopustil při setkání s britskou královnou Alžbětou II. Dvaadevadesátiletou panovnici nejprve nechal zhruba čtvrt hodiny čekat. Pak se jí neuklonil, jak bývá zvykem, ale potřásl jí rukou. A při vojenské přehlídce se prezident dopustil toho největšího faux pas, když se k Alžbětě II. otočil zády. Trapas je o to větší, že podle protokolu se zády ke královně nesmí otočit ani její manžel princ Filip, vévoda z Edinburghu (97)!

20 centimetrů rozdílu

Co je malé, to je naštvané!

Co Putin nesnáší? Hlavně narážky na to, že ač je co do moci obrovský, na nejvyšší poličku v kuchyni nedosáhne. Možná i proto se na Trumpa neusmíval jako na sluníčko. Ten totiž patří mezi nejvyšší světové lídry.

Hromotluk Trump

Donald Trump je vysoký 190 centimetrů a podle údaje z roku 2016 vážil 107 kilo a do dveří Air Force One se jen tak tak vejde. Na schůdkách se ukázal po boku své manželky Melanie (48).

S Putinem v rukavičkách

Vladimir Putin je o poznání menší, než Donald Trump a měří jen 170 centimetrů. Ruský prezident je rozvedený, o jeho partnerském životě se toho mnoho neví. Ve dveřích letadla se včera ukázal po boku Pavla Kuzněcova, ruského velvyslance ve Finsku.



Přečtěte si
oldedek
17. 7. 2018 • 11:10

Někteří prezidenti museli být blbý už od malička a oba dva, resp. TŘI, jsou k tomu ještě velmi, velmi duševně nemocní ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.