Moderní plakáty: v zajetí citátů i kinematografie | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Moderní plakáty: v zajetí citátů i kinematografie

 (myloview.cz)

Výraz plakáty má spousta lidí zafixován především s těmi, které se v minulosti lepily na různé exteriérové plochy. Nejčastěji se jednalo o zvětšené fotografie v ne příliš vysoké kvalitě. I samotný materiál, jímž byl tvrdší málo ohebný papír, za moc nestál. V současnosti je situace naštěstí úplně odlišná.

Plakáty lze sehnat ve vysoce jakostním provedení. Papíry jsou tenké, leč maximálně pevné. Motivy mohou být taktéž různé. Vybrat si lze z takových, které budou dokonale sedět třeba ve vašem interiéru. Právě tady se dokáže uplatnit spousta nejrůznějších variací. Pokud byste také chtěli oživit váš interiér právě plakátem, jste na správném místě. Zaměříme se totiž mnohem podrobněji na nejznámější motivy. Pořízení takovéhoto plakátu se stoprocentně vyplatí, jelikož dokáže oživit jakoukoli místnost.

Příroda u vás doma

Mezi nejoblíbenější plakáty na stěnu patří ty, které zobrazují přírodní motivy. Těch může být spousta. Výbornou volbou jsou kupříkladu variace detailů zaměřených třeba na trávník či na jiné čistě přírodní scenérie. Zelená barva v detailu perfektně koresponduje s kapkami vody a třeba i drobnými živočichy. Výborně vypadají v detailním záběru také kapradiny a jiné tradiční lesní rostliny. Na mnohých plakátech jsou zachyceny vodopády. Divočina v čele s padající vodou mezi zelenými stráněmi vypadá hodně živě a obývací pokoj může být maximálně pestrý a poutavý. Síla přírody se ale projevuje i v mnohých jiných oblastech. Typickým příkladem budiž rozbouřené mořské břehy. Skaliska, divoká voda a zelené rostliny vytvoří vynikající kontrast, na který nebudou chtít zapomenout ani návštěvy, jež k vám přijdou. Velmi poutavý je i pohled na čerstvě vytěžené stromy. Doslova a do písmene ucítíte vůni pořezaného dřeva přímo v interiéru.

Hudba na plakátu

Možná se to nezdá, ale hudební motivy mohou vypadat na plakátu naprosto skvěle. Patříte-li mezi hudebníky nebo milovníky muziky, pak pro vás nebude do interiéru nic lepšího. Velké plakáty na stěnu s hudebními motivy mohou mít různý vzhled. Naším tipem je provedení čistě v černé barvě a s bílou barvou vyvedenými obrázky. Ty znázorňují nejrůznější hudební nástroje. Naznačeny jsou fakticky pouze jejich obrysy. Jinak není problém volit i spousty plakátů, které jsou spíše abstraktnějšího charakteru, a tak hudební motiv třeba není tím ústředním. Zajímavě vypadají i černé noty na bílém podkladu. Umí vytvořit takřka dokonalý kontrast se vším všudy. Třeba triptych noty složený ze třech podobných plakátů vypadá v obývacím pokoji perfektně a může dokonce dominovat některé ze stěn. Z ostatních motivů jmenujme ještě kupříkladu sluchátka, reproduktory anebo mnohé jiné symboly, jež jsou s hudbou jako takovou nedílně spjaté.

Jako ve filmu…

Pohled na plakáty na zeď symbolizující nějaký filmový snímek je také velmi inspirativní. Nemusí se nutně jednat o nějakou novinku, ale třeba o snímek, ke kterému máte blízko. Kombinace speciálního písma s obrázky ústředních motivů stojí jistě za to. Plakáty mohou být vyvedené také v duchu slavného pop artu. Spousta kontrastních barev, tradiční písmo a mnohé jiné náležitosti utvoří z plakátu opravdu zajímavou věc. Při pohledu na něj se rychle ocitnete v undergroundovém světě anebo v comicsu. Ostatně kreslené plakáty na zeď XXL se dokonale vyjímají třeba v chlapeckých pokojích.

Trocha motivace neuškodí

Na světě je obrovské množství nejrůznějších citátů, jejichž autory byli slavní lidé. Chcete-li sehnat plakáty na zeď levně, můžete se orientovat právě na provedení vyznačující se přítomností nejrůznějších moudrých slov. Každý z nás potřebujeme čas od času v pozitivním slova smyslu nakopnout a pomoct pohybovat se opět směrem dopředu. Při pohledu na známá slova se nám to může podařit mnohem jednodušeji. Designově se o nic nudného zcela jistě jednat nebude, vždyť plakáty mohou být s citáty sepsanými několika druhy písem. Stejně tak není problém vyhrát si i s barevným provedením a fonty. Když se navíc písmena poskládají na několik řádků, může komplet vypadat skutečně fantasticky.

Zdroj fotek: Myloview

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.