Václav Klaus starší slavil 77. narozeniny ve svém zámečku: Přijel i strejda Zeman! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Václav Klaus starší slavil 77. narozeniny ve svém zámečku: Přijel i strejda Zeman!

Václav Klaus starší slavil 77. narozeniny ve svém zámečku.
Václav Klaus starší slavil 77. narozeniny ve svém zámečku. (Robert Klejch)

Se stovkou přátel slavil bývalý prezident Václav Klaus na zámečku svého institutu na pražské Hanspaulce 77. narozeniny. Mezi pozvanými nechyběl ani Klausův nástupce Miloš Zeman (73). Ten prohlásil, že lidský život se dělí do tří částí – část mládí, část dospělosti a část vypadáte dobře. A na celé kolo zvolal: Václave, vypadáš dobře!

Na zámeček přijela jako vzácný host nyní už bývalá velvyslankyně na Slovensku a exprezidentova manželka Livia (74). Objevili se i oba Klausovi synové. Ten starší mu přinesl matematickou statistiku dělitelnosti sedmdesáti sedmi a jeho nová láska Simona košíček jahod. Mezi hosty nechyběli ani Klausovi přátelé – výtvarník Milan Knížák (78), hudebník Ondřej Hejma (67) či politický souputník Miroslav Macek (73) a kardinál Dominik Duka (75).


Zato věrné dámy, exšéfka regulačního úřadu Alena Vitásková (61) či kandidátka na vše Jana Bobošíková, (53) nabraly mírné zpoždění a dorazily až po proslovu.
Prezident Zeman, který byl asi nejočekávanějším hostem, se po příjezdu zdravil i s Klausovými nejmenšími vnoučaty. Sklonil se k nim a pronesl: „Já jsem strejda Zeman!“ Klaus hlavu státu přivítal v místech, kde prý nejsou bezpečnostní rámy. „Ten náš institut je tady pořád svobodné místo,“ řekl Klaus. Narážel tím na bezpečnostní opatření na Hradě. „Václave, svoboda se měří jinak než rámy,“oponoval mu bývalý politický rival. Spolu pak strávili dlouhé chvíle u stolu se skleničkou vína a pálenkou.

S novým účesem
Oslavenec Klaus se představil s novým účesem. V minulých dnech žertoval, že si nechá narůst dredy, stejně jako předseda Pirátů Ivan Bartoš(38)...


Další Rokytkova ostuda
Muž, který způsobil poprask ve volebním štábu Zemana, se »vyznamenal« i na včerejší oslavě. Zatímco tehdy v lednu novinář na volné noze Milan Rokytka (54) posilněný alkoholem, podle něho prý otráveným, zkolaboval, včera byl vyveden včas. Opět kvůli přílišné lásce k alkoholu začal být postrachem, a tak musel zámeček v doprovodu Klausových mužů opustit.

Proslov na oslavě Václava Klause:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.