Partou Nizozemců brutálně zmlácený číšník poprvé promluvil: Mám za sebou operace, ale... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Partou Nizozemců brutálně zmlácený číšník poprvé promluvil: Mám za sebou operace, ale...

Miroslav proležel 17 nocí v nemocnici.
Miroslav proležel 17 nocí v nemocnici. (Foto Aha! – Michal Protivanský, Jakub Poláček, PČR )

Dva dny v umělém spánku, pak dalších patnáct dní ve špitále a nejspíš i trvalé následky!Číšník z pražské restaurace Pompo poblíž Národní třídy poprvé promluvil, jak ho brutálně zmlátili turisté z Nizozemska. „Mám za sebou dvě operace a špatně vidím na pravé oko,“ řekl otec tříletého chlapečka.

V sobotu 21. dubna šel do práce, kterou se živí už 15 let. „Přišlo sedm mužů, kteří si přinesli vlastní alkohol a sedli k rezervovanému stolu. Kolegové je na to upozornili, ale oni začali být vulgární. Tak jsem jim přišel na pomoc,“ vzpomíná si na osudný den. Jenže slovní přestřelka vygradovala ve fyzické napadení. Miroslava jeden z grázlů povalil na zem, devětkrát mu zasadil ránu pěstí do hlavy a ještě mu do stejkného místa kopl. Další útočník mu kopal do zad a v momentě, kdy se chtěl číšník zvednout, ho dorazil ještě kopem do hlavy.

„Až po dvou, možná třech dnech jsem se probudil v nemocnici Na Homolce. Ještě jedna rána, a asi bych tu nebyl,“ řekl napadený muž.
Lékaři ho prý budou mít v péči ještě hodně dlouho. „Jak dlouho, to nikdo neví. Měl jsem otřes mozku, krvácení do mozku, otevřené rány kolem oka, zlomeniny několika kostiček u oka, pohmožděniny, třikrát zlomenou lícní kost,“ vypočítal Miroslav, který musí kvůli zraněnému oku nosit tmavé brýle.

Grázli chytili za 2 dny, dva z nich jsou ve vazbě

Policie útočníky vypátrala za dva dny. Zadržela je na letišti, když chtěli zřejmě odletět domů. V Praze prý byli popíjet na víkend, kvůli blížící se svatbě jednoho z nich. Dva z Nizozemců (mezi nimi i jeden policista) kriminalisté propustili. Tři ve zkráceném řízení dostali podmínku a byli z Česka vyhoštěni. Poslední dva – majitel fitcentra Armin Nahvi (28) a jeho bratr Arash (31) čekají na soud ve vazbě. Za těžké ublížení na zdraví jim hrozí až deset let vězení.

Patálie při zatýkání

Po útočnících usilovně pátrali kriminalisté a zadrželi je po dvou dnech. Teď však vyšlo najevo, že ještě před tím omylem zatkli jinou sedmičlennou skupinu turistů z Izraele. „Do našich pokojů vtrhli těžkooděnci se samopaly, začali nás bít a šlápli nám na krk,“ popsal policejní zásah serveru Aktuálně.cz jeden z turistů Eli Gershzon. Policie přehmat přiznala. „Odpovídali popisu, ale jak se následně ukázalo, hledaní pachatelé to nebyli,“ řekl policista Jan Daněk s tím, že se turistům omluvili. Ti však chtějí podat stížnost kvůli způsobenému trauma.

Chce přísné tresty!

Miroslav doufá, že se brzo uzdraví, i když není jasné, jestli se vyvaruje trvalým následkům. Hned za tím, ale doufá, že budou útočníci potrestáni jak nejvýše to půjde. „Ani neměli snahu se mi ozvat a omluvit se. Když dostanou exemplární trest, bude to pro ostatní turisty varování, že si v Praze nemůžou dělat, co chtějí,“ řekl Miroslav.

Viděl brutální záběry

Hned po útoku policie zveřejnila záběry z průmyslové kamery, kde je částečně útok vidět. A později se na ně podíval i Miroslav. „Ale viděl jsem to jenom jednou. Vícekrát už to nechci vidět. Bylo to o vlásek,“ uvědomuje si napadený muž.

Víte že…

policie skupinu prošetřuje i kvůli jinému útoku? Den před tím prý napadli muže v baru v Dlouhé třídě, který bránil ženu před jejich sexuálním útokem.

Tisková konference napadeného číšníka Miroslava



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.