3 tisíce lidí »pařily« na CzaroTekku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

3 tisíce lidí »pařily« na CzaroTekku

Technaři zaháněli zimu alkoholem.
Technaři zaháněli zimu alkoholem. (: ČTK)

KRÁSNO – Na první letošní technoparty CzaroTekk u Krásna na Sokolovsku se od pátku sjelo přes tři tisíce tanečníků. Neodradila je ani příšerná »kosa« a poletující sníh. Kromě Čechů nechybějí ani technaři z Nizozemska, Německa a Francie.

Policie zadržela jednu ženu

CzaroTekk je povolená a odehrává se na pronajatém pozemku, bývalém polním letišti státních statků. Pořadatelé přitom původně oznámili, že se akce ruší. Na louce stojí 22 zvukových aparatur, ale všechny reproduktory jsou natočeny mimo obec, takže v obci Krásno není téměř slyšet.

„Zadrželi jsme jen jednu dívku z Prahy, která měla oblečenou pracovní policejní uniformu i s veškerým značením. Vyřešili jsme to jako přestupek. Prý šlo o recesi,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Soukup s tím, že jinak policie řešila pouze přestupky a kontrolovala řidiče aut, která z technoparty odjížděla. Pokutu dostalo několik podnapilých řidičů.

Jediným nepřítelem technařů je tedy pouze sníh a ledový vítr. „Je fakt zima, jedinou možností, jak se zahřát, je tancovat. Anebo zalézt ve stanu do spacáku. Jinak je to v pohodě, policajti jsou v klidu a nikoho zbytečně nebuzerují,“ řekl jeden z účastníků akce. Včera večer vyhnala zima z Krásna asi tisícovku účastníků. CzaroTekk by měl přesto pokračovat až do úterka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.