Zoe se ve škole vážně zranila. Máma tvrdí: Učitelka ji nechala v krvi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zoe se ve škole vážně zranila. Máma tvrdí: Učitelka ji nechala v krvi!

Slzy bolesti v očích. Tak vypadala školačka po návratu ze školy, dvě hodiny po úrazu.
Slzy bolesti v očích. Tak vypadala školačka po návratu ze školy, dvě hodiny po úrazu. (Foto archiv rodiny zraněné dívky)

Zlomený nos, rozbitá ústa a brada odtržená od čelisti. Takové následky měl pád školačky Zoe (8) ve třídě. Podle matky neposkytla učitelka dceři dostatečnou pomoc a nezajistila lékařskou péči. 

Šok zažila matka školačky Zoe. Ta přišla domů s nateklými rty a opuchlým nosem. Jak záhy zjistila, dívka o přestávce spadla ze židle na hlavu a učitelka jí nezajistila lékařské ošetření, nezavolala záchranku, ani nezatelefonovala matce.

Zakloň hlavu...

„Dcera plakala, z obličeje jí tekla krev. Učitelka řekla, ať si vypláchne ústa a posadila ji zpět do lavice s tím, ať má chvíli hlavu zakloněnou. Když ji přítel po vyučování přivedl, hned jsme jeli na pohotovost, pak do strakonické nemocnice, až jsme skončili na speciálním pracovišti stomatochirurgie v Českých Budějovicích,“ řekla Aha! matka Martina.

Nezavolali jí

Podle mámy mohla být Zoe ošetřena o několik hodin dříve a nemusela tolik trpět. „Poslali mi jen SMS. Ale spala jsem po noční a nic neslyšela. Kdyby mi někdo ze školy zatelefonoval, mohla jsem hned dceru vyzvednout. Šlo o pád na hlavu a od toho je přece lékař, aby určil diagnózu. Co kdyby to příště dopadlo mnohem vážněji? Chci se zasadit o to, aby učitelé jasně věděli, jak mají postupovat v takových případech,“ řekla maminka.

Škola: Učitelka nepochybila! 

Vedení školy v postupu třídní učitelky nezjistilo pochybení. Učitelka prý dívku odvedla na záchod, po umytí prý už ke krvácení nedocházelo a žákyně se zapojila do výuky. „Paní učitelka žákyni ošetřila na základě vyhodnocení jejího aktuálního zdravotního stavu a informovala matku prostřednictvím SMS. Následně byl sepsán záznam o úrazu, který byl oznámen dalším orgánům, jak ukládají předpisy,“ uvedla ředitelka školy Jana Krapsová.

Policie to nekomentuje

Matku školačky postup školy šokoval natolik, že celou událost popsala na sociální síti. Případ vyvolal velký ohlas a řadu negativních reakcí. Případem se zabývá i policie. „Dostali jsme podnět, prošetřujeme ho, ale nebudeme nic sdělovat,“ řekla policistka Jaromíra Nováková. Podle informací Aha! se podnět zřejmě týká podezření z pomluvy. Jestli prověřuje i způsob poskytnutí pomoci, odmítla policie uvést.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.