Pěstounka zabila Janičku (†2): Omdlévala, dala jsem ji do vany! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Pěstounka zabila Janičku (†2): Omdlévala, dala jsem ji do vany!

Denise M. hrozí až 16 let vězení.
Denise M. hrozí až 16 let vězení. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Ujala se s manželem péče o neteře, jednu z nich – Janičku (†2) – láskyplnou péčí zabila. Obžaloba uvedla, že ji bila páskem do hlavy a holčička zemřela na krvácení do mozku. Tyranka Denisa M. (28) stojí od včera před soudem, hrozí jí 16 let vězení.

Krkavčí pěstounka týrala děvčátko loni od srpna do října. „Udeřila ji do tváře. Při tom jí zlomila čelist. Zhruba za měsíc udeřila Janičku třikrát páskem do hlavy. Dítě zemřelo za několik dní v nemocnici na krvácení do mozku,“ uvedl státní zástupce Martin Rykl.
„Jana nechtěla jíst. Já jí musela mixovat jídlo. Když se nám rozbil mixér a ona zase jídlo odmítala, udeřila jsem ji do obličeje.

Netušila jsem, že jsem jí zlomila čelist,“ hájila se Denisa M. Osudný den, kdy měla dítěti způsobit krvácení do mozku, seděla v obýváku u počítače a bavila se na Facebooku. „Jana se probudila. Dala jsem jí chleba se sýrem. Nechtěla jíst. Několikrát jsem ji uhodila páskem do hlavy. Když omdlévala, strčila jsem ji do vody ve vaně. Pak jsem zavolala záchranku,“ dodala.

Máma se starat nemohla

Dívenky dostala do péče Denisa M. s manželem Janem M. (35). Děti jsou jeho sestry. „Před tím byly děti umístěny v dětském centru ve Strakonicích a v zařízení pro děti vyžadující okamžitou péči v Praze,“ uvedla mluvčí rokycanské radnice Aneta Benešová. Vlastní otec dětí byl omezen ve svéprávnosti a matka neměla pro péči o dcerky podmínky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.