Miroslava Ch. (†50) napadli dva muži u hudebního klubu ve Znojmě: Učitele ubili k smrti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Miroslava Ch. (†50) napadli dva muži u hudebního klubu ve Znojmě: Učitele ubili k smrti

Učitel Miroslav Ch. se svým vnoučkem.
Učitel Miroslav Ch. se svým vnoučkem. (Foto pro Aha! – Markéta Zažímalová)

Tanec s neznámou kráskou, patrně zlodějkou, se stal osudným oblíbenému učiteli Miroslavu Ch. (†50) ze Znojma. Napadli ho dva muži, kteří se asi domnívali, že jde o jeho partnerku. On pak za dva dny zemřel.

Byl přitom ve výborné fyzické kondici. Každý den uběhl aspoň pět kilometrů, pravidelně chodil plavat... Učitel přírodopisu a tělocviku dělal ve volném čase dýdžeje v hudebním klubu La Rutyka. Minulou středu nehrál, přišel podpořit kamaráda, který tam organizoval vědomostní soutěže.


„Přitom si zatančil s jednou z návštěvnic, která tam zřejmě okradla partu neznámých mužů. Ti se pak domnívali, že ji Mirek zná a počíhali si na něj, aby se pomstili. Shodili ho ze schodů a zřejmě i zmlátili,“ popsala se slzami v očích učitelova přítelkyně Markéta Z. Ta žije v Telči a s Miroslavem Ch. se vídali jen o víkendech. Ještě ve čtvrtek ráno přišel do školy, kde učil dvě hodiny. Pak se omluvil, bylo mu nevolno.

Nemohl učit

„Na druhý den mi volal, že mu stále není dobře a nemůže vyučovat. Vůbec jsem netušila, že to může být tak vážné. Je to tragédie, své povinnosti si poctivě plnil a u žáků byl velmi oblíbený,“ řekla ředitelka školy Eva Hubatková.

Skončil na ARO
Obrovskou chybou zřejmě bylo, že otálel s návštěvou lékaře. „Vůbec mi to po telefonu nechtěl přiznat. Přišlo mi, že se za to styděl. Udělala se mu velká modřina, která nakonec byla od poloviny stehna až po břicho. S chůzí měl obrovské problémy,“ vyprávěla Markéta Z., která ho v pátek přesvědčila, aby šel k lékaři. Skončil na oddělení ARO. „Ještě v sobotu jsem si s ním esemeskovala, pak se odmlčel. Když jsem za ním v neděli přijela do nemocnice, zjistila jsem, že už nežije,“ jen těžko skrývala slzy jeho přítelkyně.

Policie v akci
Případem se nyní zabývají policisté. „V tuto chvíli vyšetřovatelé zjišťují, jaké souvislosti vedly k úmrtí padesátiletého muže. S ohledem na šetření nemůžeme v tuto chvíli podat více informací,“ vysvětlila mluvčí policie Kamila Haraštová.

Rozloučení ve škole
Škola se s oblíbeným kantorem rozloučí dnes na školním hřišti. „Nikoho nebudeme nutit, kdo bude ze žáků chtít, může o velké přestávce přijít na hřiště školy, kde budeme posílat k nebi balonky jako vzpomínku,“ uvedla ředitelka školy.

U školy, ve které Miroslav Ch. učil, je množství svíček

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.