Pro lásku si »dojela« na vozíku až do Dominikánské republiky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pro lásku si »dojela« na vozíku až do Dominikánské republiky!

Osiris jezdí za Adélkou každý den na rehabilitace do Klimkovic. S manželkou se učí češtinu a hledá práci.
Osiris jezdí za Adélkou každý den na rehabilitace do Klimkovic. S manželkou se učí češtinu a hledá práci. (Foto Aha! – Jiří Krušina, Adéla Martinez Soriano)

Je na vozíku a lásku našla až za oceánem. Adéla (27) z Ostravy se přes internet seznámila s Dominikáncem Osirisem (22). Po dlouhém dopisování si pro něj dokonce sama dojela. Třídenní cesta plná útrap se změnila v romantický pobyt, v jehož závěru si milého vzala.

„Nikdy jsem nebyla v cizině. Navíc jsem se učila španělsky kvůli Osirisovi a byla začátečník. Ale vše jsem zvládla a jsem šťastná,“ popsala Adélka svůj první výlet za hranice. To bylo loni.
Když měl její muž přiletět do Česka, nepustili ho. Úřady v Dominikánské republice si myslely, že jde pouze o formální vztah. Adéla Martinez Soriano se odradit nenechala. Znovu se vydala na cestu a v únoru si pro svého muže zaletěla.


Žijí v Ostravě
Přiletěli v době, kdy republiku svíral extrémní mráz. „Máte tady pořádnou zimu, ale jinak je tu moc krásně,“ řekl špatnou angličtinou Osiris. Ten je vyučený kuchař se specializací na mořskou a španělskou kuchyni. „Čeká mě hodně práce. Musím se naučit alespoň trochu česky. Zatím umím jen počítat. A hledám práci, aby se nám s Adélkou lépe žilo,“ řekl.

Pohledy přes prsty
„Osiris není imigrant, kterých se tu lidi bojí. Je ze slušné rodiny a věřím, že si brzy najde fajn práci a budeme se mít dobře. Kdyby se našel někdo, kdo by ho chtěl zaměstnat či učit češtinu, budeme rádi,“ řekla Adélka a dodala, že by si přála, aby se na něj lidi nedívali přes prsty. „Sama ty pohledy jako vozíčkářka dobře znám,“ dodala.

Tři dny na cestě
První cesta do Dominikánské republiky zabrala Adélce tři dny. „Nejhorší to bylo v Paříži, kde jsem se dozvěděla, že nesmím přes noc spát na letišti. Nakonec mě tam nechali. Nevěděli, co se mnou. Na cestě zpátky mi zase z Paříže zapomněli poslat vozíček,“ popsala strasti. Země za oceánem ji uchvátila. „Lidi jsou tam přátelští. Nikdo se na mě nedíval jako na postiženého. Horší to tam mají s dopravou,“ dodala Češka, které se na obě cesty složili kamarádi.

Jediný sen
Adélka se narodila ve 26. týdnu těhotenství a prodělala mozkovou obrnu. V 18 opustila matku a životem se protloukala sama. Jejím snem je chodit. V tom jí nyní pomáhají rehabilitace v Klimkovicích.

Víte, že...
...vzdálenost mezi Ostravou a Dominikánskou republikou je 8370 km? Adélka zvládla letecky cestu na vozíčku již dvakrát.



Přečtěte si
mrkevmrkev
19. 3. 2018 • 19:57

Věřím tomu, že se děvče naučí chodit a bude i tancovat. Ta svatba šla nějak rychle, je to podezřelé. Starý báby došly?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.