»Zpovykaní Pražané« stojí v kolonách dál: Jezdí do práce i s téměř hodinovým zpožděním | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

»Zpovykaní Pražané« stojí v kolonách dál: Jezdí do práce i s téměř hodinovým zpožděním

Ani po třech dnech od uzavření Husitské ulice není v okolí doprava vyřešena tak, aby lidé dojeli včas.
Ani po třech dnech od uzavření Husitské ulice není v okolí doprava vyřešena tak, aby lidé dojeli včas. (Foto Aha! – Daniel Černovský, Tonda Tran)

Tohle Praha ještě nezažila! Cesty do práce i z práce jsou pro Pražany delší až o hodinu. „Situace si sedne,“ slibuje magistrát. Zatím ale dál sedíme v autech a MHD v nekonečných kolonách. 

Cestování metropolí s výrazným zpožděním lidem způsobilo především uzavření Husitské ulice a objížďka Seifertovou je o nervy! „Ve směru do centra nabíraly spoje ve špičce až půlhodinová zpoždění,“ připustila Hana Pohanová z dopravního podniku.

I na Balabence se včera začaly tvořit kolony, zejména ti, kdo do Prahy přijíždějí ze severu, by se měli obrnit.

„Je to neskutečné,“ posteskla si Aha! i Jitka Suchá (26) po cestě z Irkutské ulice na Praze 10 do práce v ulici Na Poříčí. „Cesta se mi protáhla skoro o tři čtvrtě hodiny.“ Pražský magistrát chce proto opravy Husitské urychlit. „Budeme o tom co nejdříve jednat s firmami, které stavbu provádějí,“ řekl Aha! radní pro dopravu Petr Dolínek (36, ČSSD). Zpět svůj výrok o „zpovykaných Pražanech“ vzala i primátorka. „Chtěla bych se omluvit všem, koho se jakkoliv dotkl,“ napsala Adriana Krnáčová (57, ANO) už včera Aha! ze služební cesty.

Do Husitské mohou jen chodci

Táboritskou a Seifertovou ulicí řidiči objíždějí uzavřený úsek Husitské, který se od pondělí opravuje. Rekonstrukce rozdělená na tři etapy má trvat podle původních plánů do konce listopadu. Do opravovaného úseku mohou pouze chodci. V Seifertově ulici se nyní nesmí parkovat u chodníků, aby šoféři nemuseli jezdit po tramvajových kolejích.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.