Já to tedy beru, šéfe, aneb...Velký přehled náborových příspěvků. Kde dostanete nejvíc? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Já to tedy beru, šéfe, aneb...Velký přehled náborových příspěvků. Kde dostanete nejvíc?

kde si vyděláte slušné peníze?
kde si vyděláte slušné peníze? (profimedia.cz)

Na uvítanou padesát tisíc korun, ale klidně i třikrát tolik! To jsou ochotny nabídnout mnohé firmy a instituce, kterým zoufale chybí zaměstnanci. Náborové příspěvky tak čekají na budoucí popeláře, policisté, či sestřičky. Kdo příspěvky taky nabízí a jak vysoké?

*Řidiči kukavozů: 50 tisíc Kč

Profesionálních řidičů chybí v tuzemsku podle odhadů až deset tisíc a projíždění se městem na stupínku popelářského auta také příliš netáhne. Například společnost Komwag zajišťující svoz odpadů v hlavním městě, tak novým kolegům vedle »práce v krásném centru Prahy v kabině moderního auta « slibuje až 50 tisíc.

*Policie České republiky: 75-150 tisíc Kč

Na náborový příspěvek se mohou těšit i noví policisté. „V tuto chvíli nám schází téměř 2000 policistů,“ vysvětluje důvod poskytnutí příspěvku mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová. Nejvíce – 150 tisíc korun – získají v Praze a Středočeském kraji, na Karlovarsku je to 110 tisíc, v dalších krajích pak 75 tisíc.

*Městské policie: 50 - 100 tisíc Kč

Nedostatek strážníků řeší i některé městské policie. V Brně tak nové strážníky lákají na 50 tisíc korun, polovinu rekruti dostanou po absolvování kurzu a složení zkoušek, druhou pak při podpisu smlouvy na neurčito. Dokonce dvakrát tolik pak nováčkům nabízí městská policie v Praze.

*Vězeňská služba: 100 tisíc Kč

Podobně jako policisté si mohou přilepšit i noví zaměstnanci Vězeňské služby. V obou případech to umožňuje novelizace zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. Díky té si noví dozorci mohou na začátku kariéry přijít na 100 tisíc korun.

*Armáda 30 - 250 tisíc Kč

Také armáda by potřebovala 2000 nových rekrutů ročně, shání hlavně elektrotechnické specialisty pro dělostřelce a protileteckou obranu. Vedení ozbrojených sil tak nabízí zájemcům až čtvrt milionu korun, výše příspěvku se odvíjí od vzdělání i toho, na jak dlouho se armádě upíšou.

*Lékaři, zubaři, zdravotní sestry, sanitáři: 20 tisíc- 1,2 milionu korun

Ministerstvo zdravotnictví hodlá lákat zubaře do regionů, kde zoufale chybí, tím, že jim zadotuje ordinace. A to až do výše 1,2 milionu. Nedostatečné počty personálu se příspěvkem snaží řešit i nemocnice. Třeba ta prostějovská nabízí až 20 tisíc novým sanitářům, 50 tisíc sestrám a 100 tisíc radiologům.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.