Pohřeb doktora Doula (†57). Před smrtí napsal: Zabila mě VZP | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Pohřeb doktora Doula (†57). Před smrtí napsal: Zabila mě VZP

Záchranáři včera uctili při pohřebním obřadu památku svého kolegy houkáním.
Záchranáři včera uctili při pohřebním obřadu památku svého kolegy houkáním. (pro Aha! – Linda Petrová)

STACHY – V slzavé údolí se včera dopoledne proměnila obřadní síň ve Stachách na Šumavě. Příbuzní, kamarádi i sousedé a pacienti se přišli rozloučit s Bohumírem Doulem (†57), bývalým lékařem lyžařky Kateřiny Neumannové. Doul se ve středu zastřelil přímo v kanceláři prachatické VZP.

V slzavé údolí se včera dopoledne proměnila obřadní síň ve Stachách na Šumavě. Příbuzní, kamarádi i sousedé a pacienti se přišli rozloučit s Bohumírem Doulem (†57), bývalým lékařem lyžařky Kateřiny Neumannové. Doul se ve středu zastřelil přímo v kanceláři pra-hatické VZP.

Scénu z dnes již téměř kultovního seriálu Sanitka připomínalo rozloučení lékařů s jejich kolegou. Těsně po smutečním obřadu se tady totiž rozhoukalo asi osm sanitek. „Přál si, aby mu na poslední cestě houkaly sanitky,“ prozradil jeden ze smutečních hostů. Po pohřbu odvezla pohřební služba rakev s tělem doktora ke zpopelnění do Sušice.

Sám Doul si před smrtí napsal ohledací list a dopis na rozloučenou. V něm vysvětluje své rozhodnutí a ze své smrti obviňuje Všeobecnou zdravotní pojišťovnu, se kterou měl přes dva roky spory. Označuje ji za »totalitní arogantní a zločineckou organizaci«. „Bohouš dlužil 150 tisíc, ale úroky byly 2,5 milionu. Hodně ho trápilo, že pojišťovna to po něm chce, a přitom mu nechce uhradit úkony, které opravdu provedl. Nedali mu smlouvu a tvrdili, že je vykonává nezákonně,“ svěřil se Aha! jeden z jeho kolegů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.