Skvělá práce policistů, chytili kamioňáka z Balkánu: Piráta dopadli za tři týdny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Skvělá práce policistů, chytili kamioňáka z Balkánu: Piráta dopadli za tři týdny!

Takhle zachytily městské kamery podezřelý náklaďák ve Strakonicích.
Takhle zachytily městské kamery podezřelý náklaďák ve Strakonicích. (Foto Policie ČR)

Parádní kousek se podařil strakonickým kriminalistům. Za pouhé tři týdny vypátrali řidiče kamionu (51) z Balkánu. Ten o Vánocích zřejmě srazil do příkopu chodkyni (†42) a ujel. 

Trpělivá práce, desítky hodin prohlédnutých záznamů z bezpečnostních kamer několika měst a pomoc veřejnosti. To dovedlo kriminalisty až k pirátovi silnic.

Porovnali záběry

Tragédie se stala 27. prosince. „Podle prvních informací měla jít žena po silnici u Strakonic po 19. hodině. Když se objevil svědek s tím, že ji zahlédl už po 17. hodině, začala kontrola záznamů nanovo,“ popsal kriminalista Josef Kadlec. Trpělivost se vyplatila. Porovnáváním záběrů objevili policisté podezřelý náklaďák, kterému ve Strakonicích nesvítilo přední světlo. Přitom o 20 km dříve byl v pořádku.

Pomohli svědci

Stopa končila ve Strakonicích, odkud vedou tři hlavní silniční tahy – na Prahu, České Budějovice a hraniční přechod Strážný. „Pomohla veřejnost. Nákladní vůz Mercedes, na kterém byl malý náklaďáček, si lidé zapamatovali. Díky jejich všímavosti jsme zjistili, že jel na České Budějovice,“ řekl kriminalista Miroslav Předota. Šoféra teď vyslechnou policisté v zahraničí. Jaký bude jeho další osud, se ukáže po ukončení vyšetřování.

Co se stalo?

Svědek objevil 27. prosince večer v příkopu u silnice 1/22 na trase Střelské Hoštice – Strakonice bezvládné tělo ženy. Na místě byly pouze plastové úlomky, které svědčily o tom, že ženu někdo srazil autem a ujel. Po mrtvé zůstaly malé děti. Policisté krátce po nehodě vyzvali řidiče, aby jim poskytli svědectví či záznamy z kamer v autě. Když se dostali na stopu podezřelému náklaďáku, zveřejnili policisté jeho záběry a opět požádali veřejnost o pomoc.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.