Sníh zavalil lyžaře (35) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Sníh zavalil lyžaře (35)

Muž si naštěstí zavolal pomoc sám.
Muž si naštěstí zavolal pomoc sám. (Jitka Pecharová / Blesk)

Masiv sněhu zavalil ve středu večer skialpinistu (35) ve Velkém Kotli v Jeseníkách. Naštěstí jen částečně a nezodpovědný muž si mohl zavolat pomoc.

„Událost sice skončila dobře, ale lyžař porušil několik zásadních pravidel pohybu v terénu. Měl sice veškeré vybavení do lavinové oblasti a při pádu použil i lavinový batoh, ale v místě se pohyboval sám,“ komentoval včera nehodu náčelník horské služby Michal Klimeš s tím, že v případě, že by se nevyhrabal vlastní silou, nikdo by mu nedokázal pomoct. Při pádu si muž poranil nohu. Záchranáři ho na saních transportovali do Karlova a následně do nemocnice.

Víte, že...

...lavinové nebezpečí v Krkonoších po sněžení v minulých dnech včera stouplo na třetí stupeň z pětibodové škály? Je označováno za zrádné, túry terénem vyžadují velkou opatrnost. V Jeseníkách zůstává v platnosti druhý lavinový stupeň.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.