7.7. 2007 – svatební šílenství: Ano si řekly stovky párů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

7.7. 2007 – svatební šílenství: Ano si řekly stovky párů

ateřina a Martin si termín svatby zamluvili několik měsíců dopředu.
ateřina a Martin si termín svatby zamluvili několik měsíců dopředu. (pro Aha! – Petr Dvořák)

PRAHA/OSTRAVA – Tři magické sedmičky v sobotním datu vyvolaly doslova svatební šílenství. Ano si 7. 7. 2007 řeklo dvakrát víc párů než jindy. Plné byly obřadní síně, hrady a zámky i restaurace.

Ve švech praskal třeba jihočeský hrad Zvíkov, kde se turisté mezi svatebčany jen stěží prodírali. Jiné památky jako Tovačov a Šternberk dokonce zůstaly kvůli svatbám pro běžné návštěvníky uzavřené. Rekord v počtu svateb ale zřejmě padl ve Frýdku-Místku. „Máme tady jedenadvacet svateb. Osmnáct jich je v obřadní síni na zámku. Další tři se musely přesunout jinam. Ten počet je opravdu hodně vysoký, normálně máme maximálně deset svateb. Lidé si je musí objednávat alespoň půl roku dopředu. Tento termín byl vlastně hned plný,“ řekl Aha! oddávající Rafael Kučík. Běžně tady oddává jeden člověk. Včera si ale práci rozdělili tři lidé, aby si páry mohly říct své ano.

„Datum jsem vybrala proto, aby ho manžel nikdy nezapomněl,“ řekla Aha! nevěsta Kateřina Vlčková (30). „Jinak já se narodil sedmého a přítelkyně je ročník sedmdesát sedm, takže je to symbolické,“ doplnil její manžel Martin (27), který už se svou »oficiální polovičkou« čeká první dítě.

Už teď se radnice připravují na nápor, který přijde příští rok. O datum 8. 8. 2008 je prý také obrovský zájem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.