Vraždil, trestán ovšem nebude! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vraždil, trestán ovšem nebude!

Mladík se s obětí seznámil v prostorách hlavního nádraží.
Mladík se s obětí seznámil v prostorách hlavního nádraží. (Foto Aha! – Martin Přibyl)

Vrah zanechal otisk své dlaně před 33 lety na místě činu. Teď k němu stopa navedla kriminalisty. Tři desetiletí žil muž (56) ve strachu, že ho dopadnou. Přestože odhalen byl, už se nemusí ničeho bát.

Případ, který detektivy tížil jako »pomníček«, se stal v pátek 16. listopadu 1984. Tehdy přijel 23letý mladík ze středních Čech do Prahy na schůzku s dívkou. Společné chvíle strávili u slečny doma. Pak zamířil na hlavní nádraží na vlak. Poslední nestihl a musel čekat do rána na další. Tam potkal neznámého muže (†46), ten ho pozval na pivo do restaurace a poté k sobě domů na panáka. „Tam však mezi nimi došlo k fyzickému konfliktu a mladík majitele bytu uškrtil páskem,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Po vrahovi se však slehla zem. Při ohledání místa činu technik zajistil jeden otisk dlaně. Právě ten nyní při kontrole daktyloskopických stop z neobjasněných trestných činů a jejich vkládání do elektronického systému přivedl kriminalisty k podezřelému. Podle Daňka se vrah dopustil jiného deliktu, při němž mu byly odebrány otisky a shodovaly se.
Muž chvíli zapíral. Nakonec ale přiznal i to, že se celá léta bál jet do Prahy, aby nebyl dopaden. Viditelně se mu také ulevilo, když zjistil, že už ho pozemský soud nepotrestá. Případ je totiž promlčen...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.