Lékař srazil Tomáše (20) na přechodu: Nezastavil, nepomohl mu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Lékař srazil Tomáše (20) na přechodu: Nezastavil, nepomohl mu

Onkolog Jaroslav H. se svým advokátem.
Onkolog Jaroslav H. se svým advokátem. (Foto Aha! – Jiří Krušina)

Spěchal do práce a na přechodu pro chodce v Ostravě srazil studenta Tomáše (20). Lékař-onkolog Jaroslav H. (49) z místa odjel, zraněnému nepomohl. Včera ho soud potrestal podmínkou a zákazem řízení na 50 měsíců.  

Uznávaného specialistu od vězení zachránila jeho práce, dlouhé roky se chodí zdarma starat o umírající pacienty v hospici. „Je mi to strašně líto, myslel jsem, že mi do čelního skla praštil naštvaný chodec pěstí,“ tvrdil Jaroslav H., který je slepý na levé oko a hluchý na levé ucho.

Policie si pro něj přišla den po nehodě. Mladík totiž skončil ve špitále s prasklou lebkou, rozbitými zuby a otřesem mozku. Na nehodu si nepamatuje. „Probudil jsem se v nemocnici. Pan doktor mě kontaktoval a omluvil se. Také mě odškodnil 60 tisíci. Stejně si myslím, že by neměl dál pracovat jako doktor,“ řekl u soudu Tomáš.

Tomáš utrpěl otřes mozku a přišel o zuby.

Přečtěte si
hejhej
7. 11. 2017 • 17:39

Opět se soudy předvedly. Někdo, především obyčejný člověk je odsouzený, lékař dostane jenom podmínku.Měl by být pan doktor trestaný i za lži a jeho kolegové, co mu dali "požehnání" k řízení rovněž. Taky by se k takovým nezodpovědným lékařům měl vyjádřit předseda lékařské komory. Ten jenom vyřvává ohledně zvýšování platů.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.