Řídil opilý - Usvědčil ho pes! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Řídil opilý - Usvědčil ho pes!

Opilého řidiče usvědčil až policejní pes.
Opilého řidiče usvědčil až policejní pes. (pro Aha! – Policie ČR Zlín, archiv)

ZLÍN – Auto převrácené na střechu a tři zranění lidé. To jsou následky divoké jízdy opilého mladíka (23) mezi obcemi Lukov a Kašava na Zlínsku.

Muž vjel do jedné ze zatáček příliš rychle, vůz dostal smyk a převrátil se na střechu. Řidič a dva spolujezdci utrpěli zranění, bez zdravotních následků přežila krkolomný přemet jen dívka na sedadle spolujezdce.

Po příjezdu policie řidič i jeho spolujezdci tvrdili, že auto řídil neznámý muž, kterého požádali o odvoz a který z místa nehody utekl. Ze lži je ale usvědčil policejní pes. „Náš technik odebral z místa řidiče biologické vzorky a ty přítomnost neznámého řidiče za volantem vyloučily. Stejný výsledek mělo i nasazení policejního psa,“ řekla Aha! mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Jakmile by totiž pes zachytil cizí pachovou stopu, ihned by upozornil pána a vyrazil po ní – to se však tentokrát nestalo. Až pod tíhou důkazů se čtveřice výtečníků přiznala.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.