Kočky v ohrožení! Pomůžou čtenáři Aha!? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kočky v ohrožení! Pomůžou čtenáři Aha!?

Agata Grey pomáhám kočkám, které už nikdo nechce.
Agata Grey pomáhám kočkám, které už nikdo nechce. (Vlaďka Hradská, Agáta Grey)

Zasvětila celý život kočkám. Agáta Grey (50) založila domov důchodců pro kočičí seniory. Po třinácti letech ale na vše zůstala sama. Je na pokraji sil a domov pro kočičí staroušky je vážně ohrožen.

Felinoterapie neboli zoorehabilitace, víkendové pobyty pro milovníky koček, domov pro kočičí seniory... Takové byly plány Agaty Grey, která před 11 lety vyměnila pohodlný život na pražských Vinohradech za tvrdou řeholi. Zadlužila se, aby koupila starou ruinu v Rakovicích na Písecku a přeměnila ji na domov pro čtyřnohé miláčky. Pečuje o kočičí důchodce nebo nemocné kočky, které nikdo nechce.

Splácí úvěr 20 tisíc měsíčně, provoz kočičího domova hradí ze svého, ale už nemá z čeho. „Nejnutnější náklady jsou padesát tisíc měsíčně. Částka je velká, ale jen speciální strava a léky pro sedm koček s poškozenými ledvinami stojí patnáct tisíc. Další kočky se zdravotními handicapy potřebují léky, jiné dietní stravu,“ posteskla si žena. Nebude-li mít na splátky, hrozí ji exekuce.

Už v roce 2012 skončila po kolapsu na kapačkách. Má zdravotní problémy, ale kvůli kočkám odmítá marodit. Člověk, který jí pomáhal, už je v důchodu. Žádné dotace ani příspěvky na provoz útulku nepobírá a budoucnost ji děsí. „Uvítám každou pomoc. Od posekání zahrady přes krmivo až po práci na webových stránkách. Sama to už nezvládnu,“ svěřila se zoufalá Agáta.

Pomůžete?

Grey nyní poskytuje azyl 48 kočkám, které jsou neumístitelné a na rozdíl od jiných útulků u ní zůstávají na dožití. Provoz domova je náročný kvůli k zvýšené lékařské péči a speciální stravě. Pokud můžete pomoc, lze na účet: 2101199142/2010. Více informací na facebookové stránce: domovkocicichsenioru

Smutné osudy

Šmoulinka (10) – slepá epileptička, kterou před pěti lety někdo vyhodil ve vysokém stupni březosti.

Šmoulinka (10)

Dady (13) – má potravinovou alergii, prošel už tři domovy, ale vždy se vrátil zpět. Potřebuje dietu.

Dady (13)

Agy (15) – jde o nepřizpůsobivého kocoura. Trvalo rok, než se nechal pohladit. Oči vyžadují stálou péči.

Agy (15)

Džek (4) – kocour se zlomenou duší. Žil sám v bytě bez kontaktu s lidmi a to se na něm podepsalo.

Džek (4)

Káča (13) a Moura (12) – nechtěné dědictví. Potřebují speciální stravu, protože mají trávicí problémy.

Káča (13) a Moura (12)

Miki (9) – jako malé kotě nalezen u popelnic. Je ochrnutý na zadní nohy a má nemocné ledviny.

Miki (9)




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.