Zeman se v New Yorku setkal s Trumpem: Jen si tak trochu potřást rukou… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zeman se v New Yorku setkal s Trumpem: Jen si tak trochu potřást rukou…

Zeman (vlevo) se setkal s americkým prezidentem Donaldem Trumpem a jeho manželkou Melanií.
Zeman (vlevo) se setkal s americkým prezidentem Donaldem Trumpem a jeho manželkou Melanií. (Foto ČTK)

Dočkal se! Prezident Miloš Zeman (72) se konečně potkal s prezidentem USA Donaldem Trumpem (71). Na slavnostní recepci v luxusním hotelu Lotte New York Palace si potřásli rukou.

Setkání proběhlo u příležitosti zasedání Valného shromáždění OSN v New Yorku. Trump s manželkou Melanií (47) se stejně jako se Zemanem pozdravil s každým z takřka dvou stovek hostů.

Miloš čeká na začátek zasedání OSN.

Zeman se tvářil vesele, i když se toto setkání stěží dalo nazvat schůzkou, po níž celou dobu touží. „Nebyl jsem to já, kdo volal amerického prezidenta a nebyl jsem to já, kdo se sám pozval. Kdy a zda dojde k této návštěvě, je nyní na americké straně a já jsem prezident ČR a prezident ČR se nikdy nepodbízí a nikdy se nedožaduje jakékoliv návštěvy,“ řekl k tomu včera.

Mimochodem, Zeman označil Trumpův projev v OSN za známkování neposlušných žáků. „Mezinárodní společenství by nemělo být založeno na stylu žák-učitel,“ řekl český prezident.

Trump se na recepci dobře bavil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.