Lucinka (11) měla štěstí: Život jí zachránil pád na obličej! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Lucinka (11) měla štěstí: Život jí zachránil pád na obličej!

Lucinka má ráda kočky
Lucinka má ráda kočky (Foto: ara)

Obrovské štěstí v neštěstí... Tak je možné ve zkratce popsal příběh Lucinky (11) z Plzně. Díky tomu, že upadla a poranila si obličej, dnes žije. CT vyšetření, které mělo vyloučit vnitřní zranění, odhalilo nádor v hlavičce zasahující i druhý obratel.

Lucinka už před zraněním často trpěla bolestí hlavy, byla unavená, hubla a zvracela. Dětská lékařka rodičů radila, že by měla víc jíst. „Požádala jsem ji, aby pro jistotu poslala dceru na CT hlavy. Odmítla s tím, že zde nejsem od toho, abych si diktovala seznam vyšetření,“ vypráví příběh maminka Lucie Košanová.

Šok po CT
Lucce paradoxně život zachránil ošklivý pád na obličej. „Musela jsem s dcerou hned na chirurgii v Plzni. Během ošetření se tamní lékařce zdálo divné, jak Lucka stojí, a tak ji rovnou poslala na CT hlavy,“ říká dál dívčina máma.

Po vyšetření přišli lékaři se šokující zprávou, když mamince řekli: „Lucka má v zadní jámě lební útvar zasahující až do druhého obratle.“ Holčička musela podstoupit hned dvě operace najednou – odstranění nádoru a zavedení takzvané komorové drenáže, která odvádí přebytečný mozkomíšní mok, aby se předešlo jeho hromadění v hlavičce. „Pár dnů po operaci začaly být patrné následky zásahu do mozku. Dcera nemohla chodit, sedět ani mluvit, ochrnuly jí obličejové svaly,“ dodala maminka.

Vrací se do života
Lucka je nyní doma a vrací se zpět do normálního života. „Pilně rehabilituje. Chodit zatím může jen s oporou, a co se týče řeči, začala vyprávět pohádky. Její stav samozřejmě není jako před operací, ale její vůle je obrovská a já jako její matka smekám klobouk před její bojovností,“ přiznává Lucie.

Pomozte onkoláčkům
Lucince a její rodině pomáhá materiálně Nadační fond Šance onkoláčkům. Pokud chcete nadaci finančně přispět a pomoci tak dalším dětem s rakovinou, můžete poslat jakoukoliv částku na transparentní účet 2600717725/2010.

Více se dozvíte na www.nfsanceonkolackum.cz

Přečtěte si
kiwi65
16. 8. 2017 • 16:32

Držím palce ať se z toho marastu dostane.Už ale vidím ty problémy s pojišťovnama co se hradí a co ne.Hlavně že se tady léčí děcka z půlky světa zadarmo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.