Hlava na hlavě, kruh na kruhu: Horka trápí celou Zemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hlava na hlavě, kruh na kruhu: Horka trápí celou Zemi!

Někde tam je i voda...
Někde tam je i voda... (Foto: ara)

Ukrutná vedra v těchto dnech nesužují jen Česko, ale většinu Evropy. A horka vyhánějí lidi k vodě i v USA nebo v Číně, kde se však bazény pod náporem rozpálených těl mění spíš na přeplněná »parkoviště«.

I lidé z částí Evropy, kde jsou na začátku srpna na krutá horka zvyklí, v těchto dnech úpí. V Itálii úřady kvůli vedru vyhlásily stav nouze – např. v Janově nabídly seniorům speciální lékařskou a sociální péči.

Na Korsice zase neklesají teploty pod 30 stupňů ani přes noc! A chorvatská vláda vyzvala občany, aby odpoledne vůbec nevycházeli ven, rtuť teploměru tu atakuje čtyřicítky!

Polsko: 26 utonulých
Lidé hledají spásu na koupalištích, z nichž už se však mnohdy domů nevrátí. Třeba v Polsku během posledních 3 dnů utonulo nejméně 26 lidí! Mnozí z nich se utopili, když se snažili zachránit životy jiným tonoucím.

Jinde však tropy v kombinaci s přeplněnými koupáky nabízejí komické výjevy. Jako třeba v čínském vodním parku Fu-šun. Tam se do bazénu s umělým vlnobitím vrhly stovky lidí s nafukovacími kruhy, pod nimiž tak prakticky nebyla vidět voda.

Ale vzhledem k tomu, že Číňanů bude už brzy 1 a půl miliardy, jsou i v bazénech na podobné tlačenice zvyklí...
Ač se včera lehce ochladilo, pekelná horka by jak u nás, tak ve světě měla s plnou silou znovu udeřit už zítra.

Šokující! Šli se koupat, dítě zamkli do skříňky!
Internetem koluje šokující video, na kterém si čínští rodiče vracející se z bazénu vyzvedávají malé děcko z šatní skříňky, do níž ho předtím zamkli! Není jasné, kde přesně byly záběry pořízeny, čínská média však informují, že ač robě zoufale křičelo, jako zázrakem se neudusilo.

Na video se můžete podívat zde:

Průměrné odpolední teploty po světě v těchto dnech!
BENIDORM: 34 °C
HVAR: 37 °C
FLORENCIE: 40 °C
VARŠAVA: 32 °C
BRATISLAVA: 36 °C
MNICHOV: 31 °C
KORSIKA: 35 °C
KORFU: 34 °C
PEKING: 36 °C
LOS ANGELES: 31 °C



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.