ŠMITEC statisícovým platům: Jak se živí expolitici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

ŠMITEC statisícovým platům: Jak se živí expolitici!

Herec Vítězslav Jandák se o sebe vždy dokázal postarat.
Herec Vítězslav Jandák se o sebe vždy dokázal postarat. (Foto Aha! – Michal Protivanský, Jakub Poláček, Zbyněk Pecák, ČTK, ara)

Po dlouhých letech opouštějí teplé a dobře placené místečko ve Sněmovně. Velká část stávajících poslanců už nekandiduje a vrací se do »civilu«. Přijdou tedy o slušný plat, který se jen v základu od příštího roku vyšplhá na bezmála 76 tisíc, ale s různými příplatky prakticky hodně přes sto tisíc. Co tedy budou v normálním životě dělat

Rozhlasový radní Vítězslav Jandák (69, ČSSD)

Sněmovní matador socanů, herec Vítězslav Jandák, se už před měsícem se vzdal poslaneckého mandátu, aby mohl doplnit Radu Českého rozhlasu.

Právník Jeroným Tejc (39, ČSSD)
Jeroným Tejc se kvůli rozdílným názorům na vývoj strany vrací k právničině. Neoficiálně se mluví o rozčarování z toho, že se mu nedařilo vrátit se na důležitější místo ve stranické hierarchii. „V tuto chvíli ještě nejsem stoprocentně rozhodnut, nicméně na 99 procent zamířím do soukromého sektoru,“ sdělil včera Aha!.

Advokátka Marie Benešová (69, ČSSD)
Rovněž kvůli nesouhlasu s ústřední politikou strany odchází také bývalá ministryně spravedlnosti a poradkyně prezidenta Zemana Marie Benešová. Vrací se do advokacie.

Glosátor Martin Komárek (56, ANO)
Z poslanců Babišova hnutí se poroučí například Martin Komárek, bývalý komentátor, který byl při posledních volbách jednou z hlavních tváří kampaně. Nedávno spustil vlastní Komárkovy noviny, kde glosuje politiku.

Učitel Ivan Pilný (73, ANO)
Andreje Babiše opustí i jeho nástupce v pozici ministra financí Ivan Pilný, který oznámil, že v politice skončí z osobních důvodů. „Z politiky úplně neodcházím, pouze z té aktivní. Mám založené nějaké projekty, které se týkají třeba digitálního vzdělávání,“ přiblížil včera Aha! kybernetik a někdejší šéf českého Microsoftu Pilný.

Letecký manažer Marek Černoch (47, Úsvit)
Načas si chce od politiky odpočinout také šéf poslanců strany a syn slavného zpěváka Marek Černoch, který se před vstupem do politiky živil jako pilot. Přímo na létání už je prý starý, jak ale nedávno řekl Aha!, rozhodně se chce k letectví vrátit, například do managementu některé z leteckých společností.

Kalouska opouští překladatel i gastarbeiter
Řada poslanců opustí na podzim také Kalouskovu TOP 09. Například Daniel Korte (64) se vrátí ke své původní profesi, kterou je překladatelství. Nina Nováková (63) bude učit na gymnáziu a odchází i někdejší šéf poslaneckého klubu František Laudát (57), který zatím nechtěl své další působení blíže specifikovat.

Naznačil jen, že se má jednat o poradenství v jedné z velkých firem. Do budoucna nevyloučil, že odejde do Německa za prací, a stane se tak gastarbeitrem.



Přečtěte si
havran2
2. 8. 2017 • 08:01

Česko by mělo peněz dost,ale to by ovšem někteří politikové a podnikatelé nesměli krást ! ! !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.