Sériový zabiják na Slovensku: VRAŽDIT JEZDIL I DO ČESKA?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Sériový zabiják na Slovensku: VRAŽDIT JEZDIL I DO ČESKA?!

Miroslav policistům ukazuje, kde své oběti zakopal.
Miroslav policistům ukazuje, kde své oběti zakopal. (Foto Pluska)

Hrůzný případ vyšetřují v těchto dnech kriminalisté na Slovensku. Miroslav L. se jim přiznal, že zavraždil tři lidi a jedno malé dítě. Své oběti měl následně spálit v krbu. Podle TV Markíza nezabíjel sériový vrah jen na Slovensku, ale i v České republice!

Miroslav byl zatčen před dvěma týdny kvůli týrání tříletého syna. Jen co skončil za mřížemi, policistům se přiznal k ještě ohavnějšímu činu – k vraždě čtyř lidí! TV JOJ informuje, že šlo o tři ženy a malé dítě (†1,5), podle serveru Pluska.sk má mít na svědomí i jednoho muže.

Kriminalisté už ve čtvrtek pročesávali obci Zliechov, která se nachází přibližně 30 kilometrů od českých hranic. Miroslav tu bydlel se svou partnerkou a již zmíněným synem.

Slovák v řetězech policistům ukázal, kde by měli být pozůstatky jeho obětí. Poté co je zabil, spálil prý jejich těla v krbu. Ostatky poté vysypal na přilehlé louce. Kriminalisté nalezené důkazy odvezli na expertízu.

Slovenská policie zatím případ nijak nekomentovala. „Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování není možné poskytnout bližší informace,“ uvedl mluvčí policejního prezidia Martin Wäldl. Tamní média spekulují, že mezi obětmi může být pět let pohřešovaná Monika Benčatová (19) s dcerou Ninkou z obce Handlová u Prievidze.

Miroslav měl být její kamarád, ke kterému se nastěhovala. Žena se naposledy 16. června 2012 ozvala matce a pak se po ní slehla zem.
Podle informací TV Markíza měl Miroslav vraždit i v České republice!

Brutální Slovák Ondrej Rigo: 9 vražd ve 3 státech
V souvislosti s kauzou Miroslava L. připomínají slovenská média i dalšího tamního zabijáka – Ondreje Riga, kterému se přezdívá nejbrutálnější sériový vrah Slovenska. V době o 7. června 1990 do 4. března 1992 došlo v Mnichově, Amsterodamu a v Bratislavě celkem k devíti vraždám a jednomu pokusu vraždy.

Až na jednu výjimku byly oběťmi ženy. Nejstarší bylo 88 let, nejmladší 22 let. Společně s jednou ženou byl zavražděný i její 16letý syn. Ze všech vražd byl usvědčen právě Rigo. Dvě z nich spáchal v Mnichově, jednu v Amsterodamu a šest v Bratislavě. I když ho usvědčily jasné důkazy i analýza DNA, on se ke svým odporným činům nikdy nepřiznal.

Své oběti si vybíral jednoduše – pokaždé si vyhlídl osamělou ženu bydlící v bytě v přízemí. Dovnitř se dostával pootevřeným oknem. Jako vražedná zbraň mu sloužila železná tyč, násada na motyku nebo kus betonu. Rány směřoval do oblasti hlavy. Ženy masakroval ve spánku. Poté co je zabil, měl s jejich mrtvolou pohlavní styk. Nakonec je ještě okradl o peníze a drobné šperky. U soudu vyfasoval Rigo výjimečný trest – doživotí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.