Chtěl se asi zabít tak skočil pod auto! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Chtěl se asi zabít tak skočil pod auto!

Hasiči celou dobu s mladíkem pod autem mluvili.
Hasiči celou dobu s mladíkem pod autem mluvili. (pro Aha! – HZS Moravskoslezského kraje)

VÁCLAVOVICE – Záhada jako z šestákové detektivky a boj o život mladíka (23). Tak vypadala nehoda u Václavovic na Ostravsku.

Záhada jako z šestákové detektivky a boj o život mladíka (23). Tak vypadala nehoda u Václavovic na Ostravsku.

Celkem dvě jednotky hasičů zasahovaly u nehody poblíž Ostravy. Mladík zde skončil zaklíněný pod autem. „Údajně šel po krajnici, když se najednou vrhl pod rozjetý vůz,“ řekl Aha! mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Auto mladíka přejelo a on zůstal zaklíněný pod koly. Řidič, který byl v šoku, mu nedokázal sám pomoci. Zpod vozu tak mladíka za několik dlouhých desítek minut vytáhli až hasiči pomocí hydraulického roztahovače a klínů. Museli totiž vůz zajistit proti dalšímu posunu. „Mladík byl při vědomí a částečně komunikoval. Nemohl se ale pohnout. Protože bylo podezření na poranění páteře, jakákoliv manipulace s postiženou osobou musela být velmi opatrná,“ tvrdí Kůdela. Hasiči chlapci poskytli první pomoc, upevnili ho do fixačního límce a na speciálních nosítkách si ho převzala záchranná služba.

V současné chvíli jsou dvě vyšetřovací verze nehody. Jedna hovoří o epileptickém záchvatu, druhá o úmyslném skoku pod auto. Podle obyvatel Václavovic ale mladík pod auto skočil nejspíše úmyslně. Silnice v obci je totiž na přehledné rovině a řidič prý chodce dostatečně objížděl. Hoch je nyní v péči lékařů, čeká ho dlouhá rekonvalescence.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.