Vražedné vedro bude celé léto! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vražedné vedro bude celé léto!

Před vedrem je nejlépe utéct k vodě, pozor však na přírodní nádrže.
Před vedrem je nejlépe utéct k vodě, pozor však na přírodní nádrže.

PRAHA – Vedro k zalknutí a vražedné sucho! Takové počasí nás čeká i nadále, možná dokonce celé léto. Už teď je jasné, že tohle jaro je nejteplejší za posledních 45 let. Mimochodem – už letošní zima byla nejteplejší za 125 let…


● Už dnes se znovu oteplí
● Začíná docházet voda
● Takový hic nebyl 45 let

Doba, kdy voda bude v Česku stejně vzácná a drahá jako ropa, není možná až tak daleko. Teploty jako v tropech ničí vše živé, ničí zvířata, rostliny i lidi. Voda chybí ve studních, v řekách i na polích, kde skomírá úroda. Sucho už je na 68 % území země, nejhorší je to ve středních Čechách a na Ústecku. Všechny měsíce od začátku letošního roku byly zatím teplotně nadprůměrné, červen dokonce o pět stupňů než obvykle!

Sotva jsme si o víkendu trošičku odpočinuli od vražedných teplot, už dnes se zase máme na co »těšit«. Teploty opět pošplhají nahoru, nejpozději ve středu zase pokoří třicítku. A meteorologové tvrdí: horké a suché totiž zřejmě bude celé léto!

Podmínky ke koupání jsou sice po nedávných bouřkách a deštích docela dobré, ovšem při pokračujícím vedru se voda zřejmě rychle zkazí. Beze strachu se zatím můžeme koupat třeba na Lipně, na Orlíku a na Slapech, potíže nehrozí ani na většině koupališť. Zejména děti, nemocní lidé a těhotné ženy by se ale měli mít na pozoru před přírodními nádržemi. Nikdo tam totiž kvalitu vody nehlídá.


Autor: (hš)
Foto Profimedia.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.