AAA

Koledu nevyhazujte, vejce pomáhají hubnout...

28 fotografií
v galerii

Přinesli vám koledníci do kuchyně horu vajec a vy marně přemítáte co s nimi? Aha! vám i poradí, jak po velikonočním hodování zhubnout. A pomohou právě vejce uvařená na tvrdo.

Jídelníček na 1. týden

Středa

Snídaně: 2 vejce, 1 kousek citrusového ovoce
Oběd: 2 plátky celozrnného chleba, ovoce dle výběru
Večeře: velká porce listového salátu, kuře

Čtvrtek

Snídaně: 1 kousek citrusového ovoce, 2 vejce
Oběd: salát ze zelené zeleniny, pečené kuře
Večeře: zeleninový salát dle výběru, 1 pomeranč, 2 vařená vejce

Pátek

Snídaně: 1 kousek citrusového ovoce, 2 vejce
Oběd: nízkotučný sýr, 1 rajče a 1 plátek celozrnného chleba
Večeře: salát, kuře

Sobota
Snídaně: 2 vejce a 1 kousek citrusového ovoce
Oběd: ovoce
Večeře: salát, dušené kuře

Neděle
Snídaně: stejná jako předešlého dne
Oběd: dušená zelenina, 2 vejce
Večeře: salát, grilovaná ryba

Pondělí
Snídaně: stejná jako předešlého dne
Oběd: ovoce
Večeře: dušené kuře, zelenina

Úterý
Snídaně: 1 kousek citrusového ovoce, 2 vejce
Oběd: rajčatový salát, kuře
Večeře: dušená zelenina
(poznámka: vejce jsou vždy vařená)

Jídelníček na 2. týden*

Středa

Oběd: salát

Večeře: 1 pomeranč, salát, 2 vejce

Čtvrtek
Oběd: 2 vejce, dušená zelenina
Večeře: salát, ryba nebo grilované maso

Pátek
Oběd: salát
Večeře: 1 pomeranč, zeleninový salát, 2 vejce

Sobota

Oběd: dušená zelenina a nízkotučný sýr a 2 vejce
Večeře: salát, dušené kuře

Neděle

Oběd: tuňákový salát
Večeře: salát, 2 vejce

Pondělí
Oběd: salát, kuře
Večeře: ovoce

Úterý

Oběd: dušená zelenina, dušené kuře
Večeře: jako oběd
(*Poznámka: druhý týden jsou snídaně stejné – 2 vejce a1 citrusové ovoce)

Jak dlouho jsou vejce poživatelná?
*Pokud bylo vejce dostatečně provařené a bylo skladováno při teplotě 5 až 10 stupňů, je bez problému použitelné 10 dní, ale skořápka je částečně prostupná pro nežádoucí mikroorganismy, které mohou při nevhodném uložení nepříznivě ovlivnit zdravotní nezávadnost a zkrátit dobu trvanlivosti.

Pokud si nejste jistí, jak byla vejce skladována a nekonzumujete hned po koledě, je lepší vejce znovu tepelně zpracovat (uvařit, upéct).
*Není třeba se bát vajec natvrdo, jejichž žloutek je na povrchu zelený – jde jen o převařené vejce, které lze bez obav konzumovat.

 

Zdeňka Pohlreichová: Závidím manželovi, že zhubnul patnáct kilo!

Video se připravuje ...

 

 

28 fotografií
v galerii

Autor:   neo
6010 18. 4. 2017 , 11:49

To je ale ubohý nadpis u tohoto článku.Jak by člověka mohlo napadnout vyhodit koledu? A zrovna v této době, kdy jsou drahá vejce, jako nikdy nebyla?

Články odjinud
Známé celebrity
Agáta Hanychová • Anna K. • Anna Slováčková • Artur Štaidl • Bolek Polívka • Dagmar Havlová-Veškrnová • Dagmar Patrasová • Daniela Písařovicová • Dominika Gottová  • Eva Burešová • Eva Samková • Felix Slováček • Filip Blažek • František Ringo Čech • Hana Gregorová • Hana Zagorová • Helena Vondráčková • Hynek Čermák • Iva Kubelková • Ivana Gottová • Iveta Bartošová • Jakub Prachař • Jan Čenský • Jan Kraus • Jana Adamcová Nováková • Jana Boušková • Jaroslava Obermaierová • Jiří Bartoška • Jiří Krampol • Jiřina Bohdalová • Jitka Čvančarová • Josef Kokta • Karel Gott • Karel Šíp • Kate Middleton • Kateřina Brožová • Libor Bouček • Linda Rybová • Lucie Bílá • Lucie Borhyová • Lucie Šafářová • Lucie Vondráčková • Lukáš Vaculík • Mahulena Bočanová • Marek Eben • Marta Kubišová • Martin Dejdar • Michal David • Monika Marešová-Poslušná • Ondřej Gregor Brzobohatý • Pavla Tomicová • Petr Janda • Rey Koranteng • Sára Affašová  • Sara Sandeva • Simona Krainová • Štefan Margita • Taťána Kuchařová • Tatiana Dyková • Tereza Kostková • Tomáš Plekanec • Václav Neckář • Veronika Arichteva  • Veronika Gajerová • Veronika Žilková • Vojtěch Dyk • Vojtěch Kotek • Zdeněk Pohlreich • princ George • princ Harry