Kamion si zastavil uprostřed rušné D1! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kamion si zastavil uprostřed rušné D1!

00.00 Kamioňák vystoupil z auta...
00.00 Kamioňák vystoupil z auta... (Foto pro Aha! – Petr Podroužek)

Říká se, že řidič, tvrdý chleba má. Slovenský kamioňák na dálnici D1 kousnul zřejmě do hodně tvrdé kůrky. Uprostřed autostrády zastavil. Na 49. kilometru z Prahy na Brno u sjezdu na Uhlířské Janovice ohrozil životy desítek lidí. 

Drama se odehrálo v opravovaném úseku, kde je provoz sveden do jednoho dálničního pásu. Menší nákladní auto se snažilo z přivaděče najet na dálnici, vjíždělo do vedlejšího souběžného pruhu. Jenže v tu chvíli se oba vozy o sebe v úzkém úseku otřely zpětnými zrcátky. Kamioňáka to rozlítilo a rozhodl se pomstít.

„Dupl na brzdu a zastavil uprostřed dvou provizorních jízdních pruhů,“ popsal cestující autobusu, jehož řidič měl co dělat, aby stihl dobrzdit. „Více než pět minut potom křičel na šoféra nákladního auta,“ dodal svědek.

„Řidiči by měli dbát v podobných úsecích maximální opatrnosti, protože jinak ohrožuje ostatní včetně našich cestujících,“ uvedl Aleš Onrdůj, mluvčí společnosti RegioJet a dodal, že s podobnými šílenci se jejich řidiči potkávají často. „Podobná situace se stala před měsícem, kdy došlo k vybrzdění autobusu osobním automobilem, po kterém následoval náraz. Naštěstí se nikomu nic nestalo.“



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.