Stávka autobusáků: Stát to bude na jihu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Stávka autobusáků: Stát to bude na jihu!

Stávka autobusáků s různou intenzitou.
Stávka autobusáků s různou intenzitou. (Foto ara)

Z plošné stávky »autobusáků« toho zřejmě moc nezbude. Ve většině krajů autobusy zítra normálně vyjedou. Největší problémy se čekají v jižních Čechách, kde budou stávkovat dva největší dopravci.

V Jihočeském kraji se podle odhadů zapojí do stávky 350 šoférů autobusů. Náměstek hejtmana Jan Kubík (ANO) tvrdí, že stávka výrazně promluví do života v kraji. „Můžeme posílit vlakové spoje na páteřních linkách, ale v celém rozsahu náhradní dopravu nezajistíme.“ Řidiči hodlají protestovat v Ústeckém a Jihomoravském kraji, kde nevyjede 59 regionálních linek z 217, s omezením pojede 97 linek.

Nejvíce se stávka dotkne Břeclavska, Kyjovska a Vyškovska. V Olomouckém nevyjedou šoféři hlavně na Šumpersku a Jesenicku, kde bude provoz omezen. Naopak zlínští odboráři účast včera odvolali a jezdit se bude ina Teplicku. Ve zbylých krajích řidiči své kolegy podpoří buď individuálně, nebo pomocí letáků.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.