Pohřeb zavražděné Sabiny: Rodinu pohoršil farář! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pohřeb zavražděné Sabiny: Rodinu pohoršil farář!

Obřad byl církevní, vedl ho kněz.
Obřad byl církevní, vedl ho kněz. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Déšť se spustil z nebe na kostel svatého Ducha v Ostravě, když se plačící rodina a přátelé loučili se zavražděnou Sabinou (†25). Kladivem ji ubil Patrik K. (21) přezdívaný Ozzy, zřejmě kvůli penězům. 

Světlá rakev, na níž stála fotografie s dívčinou usměvavou tváří, byla obsypána květinami. Před ní stál velký věnec z růží ozdobený stuhou s nápisem »Milované Sabince«.

V úvodu církevního obřadu dojala i ty nejsilnější píseň Jednoho dne se vrátíš od nedávno zesnulé ostravské patriotky Věry Špinarové (†65).
Farář o krásce prozradil, že milovala život, rodinu, přítele i kamarády. Nejblíže měl být jejímu srdci dědeček Jaroslav, který již zemřel. „Děda Jaroslav byl určitě první, kdo Sabinu přivítal u nebeské brány,“ řekl. Smuteční hosty pak šokoval připomínkou narozenin, které by zemřelá v sobotu oslavila. „Sabinko, tolik květin jsi k narozeninám ještě nikdy nedostala,“ řekl a kostelem to zašumělo.

Zabil pro 60 tisíc
Patrik K., který se se Sabinou dobře znal, ji zabil pro peníze. „Z místa činu si odnesl 60 tisíc korun, hodinky a další cennosti,“ uvedl včera kriminalista Martin Lichý a potvrdil, že vražda byla provedena zvlášť surovým způsobem. „Pachatel se ukrýval v bytě kamaráda v Ostravě,“ dodal. Vzhledem ke způsobu vraždy, kdy oběti rozbil hlavu kladivem, je pravděpodobné, že mu státní zástupce navrhne výjimečný trest.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.