Dostane Filip (12) svých 15 milionů? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Dostane Filip (12) svých 15 milionů?

Postižený Filip zatím marně čeká na odškodné. Dnes musí zase k soudu.
Postižený Filip zatím marně čeká na odškodné. Dnes musí zase k soudu. (archiv rodiny)

CIZKRAJOV – Krajský soud v Českých Budějovicích bude dnes znovu řešit případ Filipa Němce (12). Postižený chlapec z Jindřichohradecka má od základní školy v Cizokrajově dostat odškodné 15 milionů! Jenže škola se odvolala!

Filip se stal těžce postiženým poté, co ho kantoři před čtyřmi lety nechali na školním výletě téměř utopit. Nyní přežívá v bdělém bezvědomí.

„Doufám, že soud rozsudek potvrdí. Já jsem svému synovi postižení nezpůsobila a ti, kteří mi nechali kluka skoro utopit, se dodnes ani neomluvili,“ řekla Aha! nešťastná matka Martina Němcová.

K soudu dnes přijede i s Filipem, odtud rovnou pojede na pravidelnou rehabilitaci. Koncem června pak čeká chlapce experimentální léčba v Dominikánské republice, kde by měl podstoupit transplantaci kmenových buněk.

Pokud Filip nakonec peníze dostane, chtějí se jeho rodiče z obce Cizokrajov odstěhovat. „Koupili bychom i odpovídající bezbariérové bydlení a další peníze použili na jeho léčbu a péči,“ dodává paní Němcová.

Škola, která má miliony zaplatit, v září končí svůj provoz. Rodiče své děti raději přehlásili jinam. Ani základka, ale ani obec peníze na zaplacení odškodného nemají, a tak bude muset pomoci zřejmě kraj.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.