Opilec vjel do pizzerie! ...pekařka Ivana (23) unikla smrti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Opilec vjel do pizzerie! ...pekařka Ivana (23) unikla smrti

Pekařka Ivana
Pekařka Ivana (Foto Aha – Mária Rušinová, aktu.cz)

Kvílení pneumatik, rána a pak se otřásl celý dům... Tak popsala pekařka Ivana Filítová (23) okamžik, kdy k nim do pizzerie v Praze-Dolních Měcholupech vlétlo auto z rušné ulice. Střepům unikla jen o vlásek.

Řidič se ve středu večer střetl s jiným autem a náraz ho odmrštil přímo do výlohy pizzerie. Policisté mu naměřili v dechu jedno promile alkoholu.

„Naštěstí tu nebyl nikdo ze zákazníků. Kolegyně ale u výkladu zrovna stála,“ ukázal vedoucí Tomáš Gresser na sezení u zabedněného okna. „Naštěstí jsem rychle zareagovala a doběhla za pult, střepy mě nezasáhly,“ popsala pekařka Ivana, zatímco válela těsto na pizzu. Z šoku se rychle oklepala a druhý den šla zasa do práce. Jak to zvládá? „Jinak to nejde,“ pokrčila s úsměvem rameny.

„Škoda je asi 50 tisíc, ale možná trochu naroste, kromě skla je poškozený i rám a omítka. Okno jsme naštěstí dobře zabednili, takže sem netáhne a můžeme dál normálně pracovat,“ pokračoval Gresser. On i jeho podřízení měli zrovna plné ruce práce s poledním návalem objednávek.  


Omluvil se
Provinilý řidič už se provozovatelům pizzerie omluvil a nabídl, že uhradí škodu. Kromě ní způsobil zranění své spolujezdkyni a dvoučlenné posádce druhého vozu, všichni utrpěli zhmoždění hrudníku a byli převezeni do vinohradské nemocnice. Policie nehodu nadále vyšetřuje.

Pomáhali zraněným
První pomoc zraněným poskytovali také zaměstnanci pizzerie. „Ten řidič jenom vylezl a koukal, co se stalo. Byl tady ale s námi policista v civilu, který s námi hned pomáhal,“ popsala pekařka drama. „Asi byl v šoku. Jeho spolujezdkyně byla chvíli v bezvědomí, možná nevěděl, co dělat,“ zastal se ho její šéf Tomáš.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.